• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
marko hurlimann xa86 kaže:
Agrotron ide 50km/h ;)
Ne, 40 km/h mu je max.

Bobo ja sa 40 km/h ostavim tvog IMT, k'o od šale. I gledao sam neki dan na IMT satu piše da na 2200o/min ide 30 km/h u 5 brzini.

IMT sigurno neide toliko, jer nema ni prednje kočnice, a i da ide toliko premali su kotači, kad bi naletio na grabicu na cesti pukao bi na pola.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ide i SAME 50km/h, mjerio isto autom. Samo po ravnoj cesti jer se inace hvatas po kabini :blackeye

B

Bobo

Guest
DF&Torpedo kaže:
[quote="marko hurlimann xa86":273ucu0j]Agrotron ide 50km/h ;)
Ne, 40 km/h mu je max.

Bobo ja sa 40 km/h ostavim tvog IMT, k'o od šale. I gledao sam neki dan na IMT satu piše da na 2200o/min ide 30 km/h u 5 brzini.

IMT sigurno neide toliko, jer nema ni prednje kočnice, a i da ide toliko premali su kotači, kad bi naletio na grabicu na cesti pukao bi na pola.[/quote:273ucu0j]

Pisalo na tarabi pi.ka, pa niko nije je.o!

Mjerio sam autom da moj 549 ide 40km/h. Ako Markov hurlimann mjeren autom ide 40, zato ne bi i moj IMT?

Daj mi jos nesto objasni... Moj 539 i 549 su u prve 3 brzine jednako brzi pri istim okretajima, a na satu od 539 pise max 27km/h. To meni hoces reci da su 4. i 5. brzina na 549 samo za ukras i 3 km/h vise?

Na papirima i satu MORA pisati 30km/h max, jer drugaciju homologaciju ne mogu dobiti za svoje traktore, te ih kao 30km/h predstavljaju. Sat na IMT-u je vise-manje samo za ukras, a noviji modeli kao moj 549 uopce nemaju nikakav pokazivac brzine, vec samo brojac okretaja.

Vise puta sam govorio da kad naletim na policijsku patrolu da mjeri laserom brzinu, da cu ih zamoliti da mi izmjere pa da smo s tim vise nacisto. Nitko mi ziv ne vjeruje da IMT 542 i 549 idu 40km/h...

Z

zrine892

Guest
ljudi pa sta ste se vi umislili...pa kada sam ja rusem isao iza mene su mjerili da autom i pisalo je 55 km/h. ja sam priznajem da toliko ne ide....e malo sutra...u autu nikada tocno ne radi uvije vise pokaziva.i to po zakonu mora pokazivati više...ali da tocno bude nema..ako zelite mjeriti ili laser ili navigator GPS...i kraj priče...

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94
Tako je zrine, imt 542 ili 549 idu najviše 30km/h jer da bi oni išli 40 km/h koliko bi onda išli ovi veći traktori... :mrgreen:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,572
John Deere kaže:
Tako je zrine, imt 542 ili 549 idu najviše 30km/h jer da bi oni išli 40 km/h koliko bi onda išli ovi veći traktori... :mrgreen:
makar 70 km/h...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Bobo kaže:
DF&Torpedo kaže:
[quote="marko hurlimann xa86":2w196j2h]Agrotron ide 50km/h ;)
Ne, 40 km/h mu je max.

IMT sigurno neide toliko, jer nema ni prednje kočnice, a i da ide toliko premali su kotači, kad bi naletio na grabicu na cesti pukao bi na pola.

Pisalo na tarabi pi.ka, pa niko nije je.o!

Mjerio sam autom da moj 549 ide 40km/h. Ako Markov hurlimann mjeren autom ide 40, zato ne bi i moj IMT

.[/quote:2w196j2h]

moj hurliman mjereno AUTOM ide 50km/h!!!!!
ali ajd da mi to ovak gledamo ako auto kaže nekih 8 viška moj hurli bi morao iči 42km/h a toliko je isao po satu prije dok nisam neka sprćkoa pa piše da ide 48kkm/h sada a ubiti ide 42km/h!!!!! ;)
@bobo:to it kod tvojeg IMT oko 32 a to je sasvim moguče i nebre on iči 40km/h jer ja sa hurlijem prestignem IMT 549!!!

B

Bobo

Guest
JAOOOOO poludit cu s vama...

Ne prihvacam vase argumente NIKAKO...

@zrine, po nekom standardu, automibili MORAJU pokazivati tocno do 80km/h, a kasnije nisu obavezni biti precizni. MIslim da se kilometar satovi bazdare na 4 ili vise tocki do 80km/h. Znaci da odstupanje na automobilu NIKAKO ne moze biti vece od 2-3 km/h do 80km/h. Preko me ne zanima, jer JCB fasttrack ide 70-80 i to je TRAKTOR.

Ajde onda da vas cujem, kad ste tako mudri, koliko na sat ide IMT 539? 20? 25? 30?

Vec sam rekao da cu cim budem u mogucnosti uzeti neki GPS ili u krajnjem slucaju zamoliti policijsku patrolu ako ih nadjem nekad kraj ceste i izmjerit cu precizno brzinu.

ispod 35km/h ne ide nikako, a moze ici samo brze. napominjem da se na traktoru radi o standardnim 12.4 28 gumama, te da se na pumpi nista nije diralo i da se vrti do 2250 o/min...

B

Bobo

Guest
John Deere kaže:
bobo kolikati brzina piše u knjižici :supris:

Pisalo na plotu...

U knjizici pise 30.23km/h pri 2250 okretaja motora, NO to tako pise jer IMT ne moze dobiti homologaciju za 40 km/h traktor...

Do daljnjeg na ovu temu necu odgovarati, sve dok ne nadjem kod nekoga GPS uredjaj ili naletim na policajce s laserom...

[youtube:25izlq7q]Hl7zpmSsEMw[/youtube:25izlq7q]

G

Gemist boy

Guest
Bobo ako imas dovoljno velik (npr. 200m-ako imaš više super) ravan dio ceste na kojem se možeš voziti stalno punom brzinom odmjeri si autom tih 200m i onda si štopaj vrijeme koje ti treba da to prođeš traktorom pri punoj brzini.
A kako je brzina po formuli put prevaljen u nekom vremenu podijeliš tih 200m sa vremenom koje ti je trebalo (npr.20 sekundi) i dobit ćeš brzinu traktora u m/s i samo pomnožiš sa 3,6 i imaš brzinu u km/h (u ovom slučaju 36 km/h).
Znam da nije baš precizna metoda, ali ako ti se da zafrkavati s tim probaj...

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ma to nije točno :mrgreen: :mrgreen:

Auto kaže previše, moj lambo ide skoro 60 ak se gleda po autu.

Z

zrine892

Guest
Bobo kaže:
JAOOOOO p

@zrine, po nekom standardu, automibili MORAJU pokazivati tocno do 80km/h, a kasnije nisu obavezni biti precizni. MIslim da se kilometar satovi bazdare na 4 ili vise tocki do 80km/h. Znaci da odstupanje na automobilu NIKAKO ne moze biti vece od 2-3 km/h do 80km/h. Preko me ne zanima, jer JCB fasttrack ide 70-80 i to je TRAKTOR.

bobo auto nikada ne pokazuje tocno..nikada...probaj pokraj murje prekoraciti brzinu pa ces vidjet..;) riskiraj malo...

M

mladi gazda

Guest
ajd i vi našli čovjeka jeb....... za brzinu ja mu vjerujem jer sam, osobno vidio i vozio iza takog traktora a imam golfa 2 koji je isto pokazivao 40 km/h.....Inače Našički radi se o našičkom vodovodu i njihovom traktoru kojeg su kupili baš radi toga sto ide dost brzo ima konja a i prednja vuča je tu....... da poajsanim većinom vuče labudicu na kojoj je mali bager bob kat ili kak se već zove i zato im treba da njega brzo prebace sa jednog mjesta negi dalje dije potreban....... a o pokušaima pred policijom testirat nešto trebat će ti 3 do 4 dana da ima objasniš nactaš i obojaš o čem je riječ tak da uzalud vam trud svirači..........
JA MU VJERUJEM A VI PROSUDITE SAMI.............

mladi gazda

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ljudi da li zna ko koliko dođe getriba10+2, nova ili rabljena, di nabaviti??? Ima ko kakav cjenik ili šta?

B

Bobo

Guest
eh, cuj... getriba 10+2... Redovno prelistavaj oglasnik i tu i tamo se pojavi koji zaribani 567 ili 577 koji se prodaje u djelovima... Moze se naci polovno, ali jako tesko.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
@toma84
Zašto želiš promjeniti mjenjač?
577 sa 5 brzina nije nešto bolji od onog sa 3 brzine, jedino u transportu.
Treća i četvrta su skoro iste brzine, razlika je gotovo neprimjetna, tak da četvrta je bezpotrebna. Peta spora je ista kao i prva direktna, tako da samo u brzima dobivaš još jednu brzinu za transport.

B

Bobo

Guest
OO, Vedrane, grijesis...

1. direktna i 5. spora su jednako brze, ali 5. spora ide preko reduktora ,a 1. ne, pa sto u 1. ne moze raditi, u 5. sporoj radi s lakocom... A ako mu je i tako tesko, tu imas 4. sporu u kojoj opar nije jako spor, a snage ima.

Puno mu znace te dvje brzine kako u transportu, tako i u radu...

Najnoviji postovi

Na vrh