• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

B

Bobo

Guest
Na hidraulicnoj pumpi imas polugu s valjcicen, a na polugi ( kuglici) je viljuska koja nasjeda na taj valjcic... viljuska il se iskrivi il iskoci zbog lose postelanihi granicnika, i onda traktor stalno dize prikljucak...

U ovo sam 90% siguran da se ista stvar i Bimbu dogodila.

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
dečki hvala na pomoći, rješio sam problem išo sam kod čvjeka ima isti traktor, samo čekić što veći to bolji, tamo di se kači topling ima neki ventil i on napravi sranje ( naj češće u oranju ) udariš čekićem i hidraulik padne dole i radi normalno

N

NoName221212

Guest
Ja imam IMT560,mislim da je 86god. i ponekad mi iskace iz brzine(pod opterecenjem)! Ak netko zna kak se to moze rijesit..., e i kocnice mi nikad nerade kako treba,sve novo crijeva cilindri...??????

B

Bobo

Guest
Cekaj malo... Iskace mjenjac il reduktor?

A sto se kocnica tice, problematicni su glavni cilindri... kad stavis one od stojadina il bilo cega drugoga, IMT staje u mjestu, a dok god koristis original djelove, rijetko da ce raditi kako treba neko dulje vrijeme...

N

NoName221212

Guest
E ovako npr. kad orem ili vucem nest tesko cesto mi iskoci mali mjenjac sto salta brze i spore brzine a to je uglavnom 1brza ili 3 spora... A sto se kocnica tice nemogu vjerovat...od stojadina???? ej nikad cuo iskreno tako sta, reci da ih stavim (cilindre) ili ne? :scratch

B

Bobo

Guest
Mala rucica je reduktor i nema veze u kojoj je brzini velika rucica... Ne znam zbog cega ti iskace, ali se vjerovatno nesto unutra pojelo. Nikada se s ovima nisam susretao da nekome reduktor izbacuje bas toliko cesto... Dogodi se to par puta godisnje, ali bas da je izrazeno, nikad cuo...

Sto se kocnica tice, stavis glavne cilindre (kod papucica) nove, stavis radne cilindre (kod pakni) nove, nove pakne, kuglice, federe, nove cjevi i cak novi rezervoar... Znam za jednog covjeka koji je sve novo kupio od pocetka do kraja i montirao... Nije radilo ni godinu dana bez zajebancija i on skine glavne cilindre, uglavi neke stare sto je imo od stojadina i svi problemi rjeseni.

Isti problem s kocnicama se dogadja i na ZMAJ kombajnima, jer rade na istom principu. Steve se drugi glavni cilindri ( stojadin je samo primjer) i kad to rjesis nema vise problema.

N

NoName221212

Guest
Hvala ti puno..da iskace pogotovo u oranju! Al se najvise plasim sta da mi iskoci kad vozim prikolicu 8t.(bez kocnica naravno) punu kukuruza uzbrdo.... ode ja onda...Gle ovako nije mi IMT los imam i Ursus C355 74god. koji mi je puno bolji puno manje mi trosi manje se kvari i kad treba nest povuc jednostavno kao da je jaci jer IMT brzo proklize!

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
kod mene još ne iskače ali kad orem nakon 2 do 3 sata počme bacati ulje na reduktoru

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Meni malac imt 533 iskače samo iz 2 brzine, i zanimljivo neće iz 2 brze nego samo spore, recimo baliranje (shavaćam gura ga pomalo naprijed-nazad), razbacivanje stajnjaka, i to gotovo uvjek kad idem niz brijeg, naravno u radu... A ima samo 1300h. Onaj prije njega je iskako iz rikverca i 1, jednom mi je uz brdo iskočio pod punom prikolicom kukuruza, e jesam mu se spomenio svih majstora, direktora imt-a, inžinjera... A slabo je kočio pa sam utero u jarak :oops: naravno u rikverc, inače ko zna kako bi prošao..

@noname, jel imaš utege naprijed na ursusu? E tek onda kako ide kad se optereti a nemože ga dići naprijed ;) Mislim da 560 ima preširoke gume za svoju težinu. Mi u šumi kad idemo uvjek je prvi 360 pa tek 560, jer 560 često nemože tuda kao i usro, kad se ustvrdi da samo on može tuda samo on i silazi dolje. Lakše je prekvačit prikolicu na ravnom, nego kad se 560 ukopa izvuć ga van.. Iako je 560 mrcina po izgledu naspram usre, ali praksa je pokazala drukčije..

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Možda su vam oslabile polugice koje prtišču kuglice koje zadržavaju ručice mjenjača u određenom položaju.

N

NoName221212

Guest
da imam utege na Ursusu al su na kotacima skinuti! IMT mi je zakon za sijanje i kultiviranje....A za baliranje (imam Lifam balirku)nevalja nist jer je prebrz...!

B

Bobo

Guest
Preporucam da umjesto spljostenih cjevcica, nekim vijcima zablindiras rupe za zadnje kocnice...

Jel da sad puno bolje koci, lakse ga je za ozraciti 50 puta, ma nema greske vise s kocnicama?

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Poluga koja spaja pedalu i cilindar(ona pod kutom) ce puknuti ili če se saviti prije nego što uspješ odzračiti.
Cilindar moraš staviti točno iza pedale jer moraš računati da poluga mora izdržati minimalno tvoju težinu i zaustaviti nekoliko tona tako da ni nosač od rebrastog željeza nije baš najbolje rješenje.Nosač bi trebao napraviti od lima debljine 5mm i pojačati ga trokutima iste debljine.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
I malo iskorištenje ''sile poluge'' pa će opet biti momačkog stiskanja papučice. Skoro pa da i nema..
Taj cilindar ionako nema veliki hod, pa će ti papučica biti pretvrda i loša za doziranje, ako bude kočilo..

Pogledaj na autu kolika je poluga na takvom cilindru...

Spusti niže cilindar (makar do poda), i probaj ga staviti u ravninu s pedalom. Desni ćeš moći ali mislim da će ići i ljevi.

B

Bobo

Guest
Cilindar je trebao biti montiran s dolje strane, kao i originalni...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Bobo kaže:
Cilindar je trebao biti montiran s dolje strane, kao i originalni...

Tako sam i mislio, pa kad sam ovo vidio malo sam se iznenadio... Ali ako nesmeta vlasniku fizički i vizualno nesmeta ni meni ako radi... Bolje su bilo kakve kočnice od nikakvih ;)

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
petar kaže:
Bolje su bilo kakve kočnice od nikakvih ;)
Nebi ja takve volio imat bar nebi računo na njih.
Zaboravio sam prije napomenut jedni od boljih cilindara za takve eksperimente su od lade nive glavni cilindar kvačila on ima samo jedan izlaz i ima mali unutarnji fi tako da se postižu veči pritisci u kočionom sistemu jedina mana je veči hod papučice.

Najnoviji postovi

Na vrh