Dupli post je obrisan, tak da je to rijeseno...
Petre, imam ja u knjizici od traktora iste podatke i to za 1500 okretaja motora i pri 2250... Nemojte me tjerati da vozim 549 pri 2250 i da nabavim GPS uredjaj i da vidite da ide brze od 30km/h...
U knjizici pisu jedni podatci, a u stvarnosti su drugi i vise puta sam se na podatke iz knjizice opekao... U jednom sluzbenom IMT prospektu je pisalo da je 560 trocilindras, a 565 cetverocilindras... Dok jos nisam ni znao djelic onoga sto sada znam, slijepo sam vjerovao da je 560 trocilindras, jer tako pise u sluzbenom prospektu...
Ja sam rekao da su 5.spora i 1. direktna tu negdje, al da su identicne NIKADA. Samo sam jos rekao da je kraj mene vozio moj 539 i da smo pri 2000 okretaja usporedjivali prve 3 brzine i da su jednako brzo isli, i onda je 539 usaltan u 1. a 549 u 5. sporu... 539 mu je neznatno bjezao, tako da ono...
Uzmi u obzir jos da 549 ima 12 gume, dok 539 ima 11... bas sam to isprobavao jer su mi SVI govorili da 549 nije dobar za oranje jer ima jako sporu 1. brzinu koja je ravna 3. sporoj na 539 i da ce lose orati. Prvi dan je "testiranje" izvrseno i svi koje je to zanimalo su se ubrzo razuvjerili da ono sto su par dana prije tvrdili jednostavno nije istina...
Takodjer znam da je IMT svasta pisao po knjizicama a druge stvari proizvodio... Tako po papirima niti jedan IMT traktor kao ni rakovicin ne ide brze od 30km/h, a tko je ikada autom obilazio rakovicu 65 pri punom gasu zna o cemu pricam...
A sto se kardana tice, ovo sto agroslavonac pise, moguce da je istina, ali se ja s time nikada nisam susretao. Znam da 560 ima vise opcija kardana dok ovi manji imaju samo jednu. Ako su ikada pravili 542-549 koji je pri 2250 imao 540 okretaja kardana, kezem, nisam to nigdje pronasao, a i samo znate da o IMT-u posjedujem nadprosjecno znanje.
"Po zelji" 720 sam uvijek mislio da se radi ako zelis, navrni gas na 2250 i imas 720, a ako ne zelis, ne moras
Agroslavonac, vidim da ti znas dosta o IMT-u i da posjedujes neku literaturu pa te molim da sto vise sudjelujes u IMT temi, jer vidim da od tebe mozemo kojesta nauciti.