Pa rekao se kako se za xy novaca ne može kupiti ništa bolje od 560.
Ja sam ti samo pokazao da se može. Općenito se razgovaralo o cijenama traktora bilo koje marke, zato se nemoj tu sad presavijati. I admin mora pročitati postove prije nego počne prijetiti.
Pa nije oranje jedini posao za traktor, niti se jedino u oranju može izmjeriti potrošnja, ja stvarno ne razumijem neke stvari, imaš li ti imalo razuma?
Hobi poljoprivrednici s najmanje iskustva uvijek ovdje ispadaju najpametniji.
sve OK, idemo dalje.....
jesam hobi poljoprivrednik sa 20ha površine koju obrađujem, priznajem.....:cool2:
nekada su ljudi od te površine lijepo živjeli, al danas nije tako.....
za 4000€ se nemože ništa bolje uzeti od 560, a ni za 8000€ da je udobnije, pri tome mislim da ima klimu i to, poslije sam naveo koji traktor bi tek bio bolji, al košta barem 3 puta više od 560.....i nigdje nisam napisao da je imt najbolji, ima boljih, i to puno, al i za puno više novca......taj traktor je najbolji omjer uloženo/dobiveno, ako je koliko-toliko u OK stanju, i mislim na novi tip, stari bez hidrovolana i otvorenom kabinom nisam ni gledao......jer ga nebi kupio.....eto, to je ono što sam mislio, možda se nekada teško ovako pismeno izraziti, pa se neke stvari i krivo shvate.....
ovo sam pisao, jer pratim traktore, i htio bi nešto uzeti, ali neznam što bi......kroz slijedećih godinu dana, što više gledam, manje znam.....teško je odlučiti.....
evo ti i još jedan primjer, da uzmem traktor, npr 577DV, nešto toga tipa, koji ima 70ks i vuče plug 2x14......560 vuče 2x12.....i koji sam ja skok napravio, da u jednom prohodu izorem 10cm više, a za taj traktor traže oko 60 000kn, znači duplo više od jednog 560.....i jel sam dobio nešto na brzini, baš i nisam, samo više problema i kvarova oko prednje vuče, jer gledao cjene djelova, koji nisu baš ni jeftini, i to sve zbog 10cm većeg zahvata u oranju.....totalno neisplativo.....
u tom smjeru sam pričao i s tobom oko zetora, nije bitno jel imt ili zetor ili torpedo ili rakovica, sve je to isto, jer traktor te snage nemože povući više, a puno je skuplji.....
ispada da tvoj kolega sa 6245 vuče posavca 2x12, što je daleko slabije konstruiran plug od slavonca, ima traktor sa DV, koja je skupa ako se nešto pokida, a opet nemože povući više od pluga 2x12.....i to je to, jedina prednost je možda pri spuštanju tereta na nizbrdici, onda bi njegova prednost u odnosu na 6211 bila veća.....ili ako živi negdje u brdima, pa ore uzbrdo, onda je razlika sa DV ili bez.......sve ostalo za mene nije opravdano.....