• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Anlaser je 3 kW,isti kak i na 539,540...?
Nemam 560, no Samea pali 70Ah već skoro 10g.
Originalni na 539 je 88...100Ah, tak da bi sigurno trebal biti dosta.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Pa baš na 560 imam neki stari ofucani vjerojatno 3-4 godine star akumulator od starog vlasnika međutim pali na zub. Nikakvi podaci na njemu ne pišu samo neka cedulja sa brojem. Pa sam pretpostavio da bi možda 100Ah ili malo manje bilo sasvim dovoljno. Original je original ali ako traktor pali na neku prnju onda može i na malo slabiji a i pokoja kuna se uštedi.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Uštedi se u idealnim uvjetima i po ljeti, možda, do prve zime. (Svatko od nas sa svojim novcem radi što želi, tako i ti.)

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Stvar je što je on palio i po zimi. Mali imt sa novim akumulatorom jedva upali ovaj samo par sekundi grijač i eksplozija. Pa sam mislio da 560 može paliti na slabije akomulatore. Na malom imt-u je 100Ah.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Prijatelju, nemoj svako malo pobrkati lončiće. Uvijek i za sve postoje razlozi, uvjeti itd.
Ako ti je traktor palio i po zimi s trenutno instaliranim akumulatorom, zašto i čemu onda ta pitanja. Ne možeš utvrditi kojeg je akumulator kapaciteta. Uzmi metar, izmjeri mu dimenzije, i malo guglaj po akumulatorima i budeš otkrio.
Pitao si
Koji je originalni akumulator za 560?
Dao sam ti originalni odgovor, ali opet nisi zadovoljan. Evo imaš odgovor i od drugog forumaša, pa biraj koji ti bolje odgovara.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Ovaj akumulator na 560 je gotov, jednom sam ga punio ali kao da je star 5-6 godina. Ne mogu detektirati koliko je star jer kao da je sa otpada. Nekad ću morati kupiti novi pa me zanimalo koji je originalan.
Ako 560 pali na takav akumulator mislio sam da bi mogao i na slabije akumulatore od originalnog. Da ne kupujem 135Ah ako može upaliti na 80Ah (zbog ovog ta pitanja)

Iz čega se to iščitava da ja nisam zadovoljan odgovorom? Daj mi to pojasni.

Gajan

Aktivni član
Tu od
27 Sij 2018
Poruka
185
Kupi od 100 Ah i rješen problem kod mene je već dugo takav pali i zimi .Izdrži po 6 godina.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Odlučio sam, kada ovaj stane kupujem 100Ah. Da li je moj odgovor svima jasan i jesu li još pobrkani lončići?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
U hebote, pa zaista te nitko nije ni pitao da li kupuješ akumulator, sam si pokrenuo pitanje. Da tvoj odgovor je meni jasan, ali iskreno nije me to brinulo.
Hebiga sad si me

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Najbolji bi bil odgovor: kupi najvećega koji stane u kutiju (ako ti nije preskup...).

Ako je motor ispravan i lako pali, ak je anlaser ispravan i povremeno održavan, manji akumulator bude dostatan.
Ako nije...onda veći...pa dok anlaser izdrži ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945

• Like
Reactions: ZJ

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
To je gotova pumpa, danas je već u pogonu bil.
Milanovac, Eurodizel servis, tzv. Pišta odnosno njegov sin.

Najnoviji postovi

Na vrh