• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Zbog toga jer traktor nije imao snage i jako teško je palio. Imao sam dojam da je 549 jači od njega bio. Prije koju godinu u prskanju se naglo ugasio i nakon mukotrpnog odzračivanja je upalio ali to više nije bilo to. Vukli smo to kolko je išlo kad ne radi nešto previše ali je napokon došlo na red, morao je rezervar dolje zbog krpanja pa onda ajde i ovo.
I kakvi su dojmovi, dali se osjeti na snazi, ima li dima.
Pali na dodir ključa, snaga nebo i zemlja, poprilično drugačiji zvuk, onako reskiji, gas prima odlično, mirniji ler...
A dima, onako mrvu crnoga pri nabijanju gasa. Smatram da je to oke.

zhic

Član
Tu od
14 Velj 2022
Poruka
35
Kolege...imate za preporuku majstora u Sisačkoj Moslavačkoj županiji...ugl. mehanika? Da se traktor doveze i napravi sve što je potrebno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Jako teško pitanje.
Oni negdašnji su imali veliku zapreminu koja se s vremenom smanjila zbog kamenca koji se nakupil u njemu.
A ovi današnji ..... ovisi jel se proizvodi u Indiji ili Turskoj ... uglavnom manje nego orginalni

dakson13

Član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
137
Zanima me otprilike zapremina jer planiram da ugradim hladnjak od 560 na svoj traktor jer postojeći hladnjak ima zapreminu od 7l i u težim radovima podiže temperaturu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ako se ne varam u 560 ide cca 12 litara vode.
Znači kad blok pobere svoje, kad se napune crijeva vodom.... mislim da ni ovaj nije puno veči od tih 7 litara

dakson13

Član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
137
MF 155, prošli vlasnik je zamijenio hladnjak nakon što je fabrički otišao i stavio je izgleda manji jer po njegovim dimenzijama ovo je hladnjak od 539

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Hladnjak od 560 ima puno veču količinu vode od hladnjaka 539. Za razliku od 539 hladnjak od 560 je ogroman. Viši, širji... kak god ga pogledaš.
Kolko, neznam, ali minimalno 2 litre vode ide više u njega.

dakson13

Član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
137
Koliko se sjećam količina rashladne tečnosti za 560 je 12l a za ovaj moj traktor 11.9, tako piše u tehničkim podacima a možda bi mu čak i odgovarao.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pa to sam ti juče napisal da je za 560 12 litara količina rashladne tekučine.
Po svemu sudeči, pošto veliš da ide na MF155, to bi trebalo biti ok.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A kaj će ti to?
Motor od Tamića treba pripasivati (drugi karted, zvono, boš pumpa), pa je pametnije ugraditi motor od 575/577 (koliko znam).

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Nema motora 575/577 baš u velikoj ponudi a tam 70-80 se znaju naći pa rekao da vidim koliko se to isplati. Ako bude problema sa motorom na 560 samo prebaciš taj drugi. A i dobije se jači traktor. Znam da treba zamajac, boš pumpu prilagoditi, karter novi. Sada vidim da treba zvono.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
dali ti paše karter od 560 na tam motor? dali paše zamašnjak od 560 na tam motor? boš pumpu valjda treba samo smanjiti obretaje.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Trebao bi netko tko zna reći konkretno po brojevima šta treba novo i od kojeg traktora. Pretpostavljam dijelovi od 577. Nema nigdje konkretno za naći šta ustvari treba zamijeniti. Za boš pumpu znam da je treba prilagoditi. Karter novi pretpostavljam od 577.

Najnoviji postovi

Na vrh