• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 560

• Temu pokrenuo jackerjean
  • Datum prvog posta

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Klipna pumpa normalno malo zadimi kod paljenja (startno punjenje) normalno zadimi kad daš gas i kad je traktoru teško bar kod mene se pokazala bolja od roto veči pritisak na dizama, bolje paljenje, manja potrošnja goriva, osjetno jači motor, nedostatak frfljanje u ler gasu .

A tak si i ja mislim. Ne smeta to mene dokle god on lijepo pali i vuče, bolje ništa ne dirati..

Svi pišete o potrošnji a niko nije ništa konkretno napiso?

Kako ne ? Jesam lijepo napisao da je od 10-12 sati mješovitoga rada potrošio 40-45l nafte(sad sve ovisi o tome koliko je ostalo u rezervoaru. Svi govore da 560 troši po 6-7 litara po rali oranja..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ako vas nesmeta prevelika potrošnja loše dizne nemam rječi.
I onda je velika potrošnja .
Zato i je imam ja na 39 klipnu isti siptomi ide sad sve novo .
I ljuti me roto je zakon al neda mi se sve prepravljat.
I treba mi zupčanik i sve .
Zna malo zatrokirat i točno se vidi da to nije to.
Dizne sam dao preštelat .
Ali nezz prema roto na 560 to nije to.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mali pumpa je ok dize također kompresija isto orem punu brazdu oko 30 cm i ne šparam gas i to je za onog tko prizna normalna potrošnja plavog nazovi dizela.Imam jednu linijsku i 3 roto i tvrdim da je linijska bolja naravno ako su ispravne.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Naravno ali ako za dan spališ rezervar onda tu nešto nije ispravno.
Dizne svakih 1000 sati bi trebalo poštelat u našem slučaju mjenjat na plavoj.
Traktor rasipa naftu ako su dizne loše pišaju

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Moj troši po Rali od10do17 litara.

E toje realna potrošnja ko hoće da prizna pa poznatoje da 560 da ima snage napretek al i da uzme goriva a ovi što to sakrivaju neka lažu sebi.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Sa 90 litara goriva 5 jutara teške zimske brazde oko 30 cm dubine, al jako teške.. 3 spora i blokada jer je zemlja jako teska, di je crnica sa prvom direkt i 1800 rpm milina, skoro duplo možeš više izorat sa isto goriva.. ko nema takvu zemlju masnu i tvrdu taj ne zna o cemu pričam.. tu 100 konja 2x16 vuče i laje na mjesec

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
svr mi jasno ali nije mi jasno 30 dubina jednom u par gldina ajd.
Ja velim kako kome meni toliko ne potroši.
Ali napominjem s lemkenom lakše se vuče od olt imt i ostalih.
Na 25 otprilike

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Naravno ali ako za dan spališ rezervar onda tu nešto nije ispravno.
Nemam imt-a ali valjda nebu niko zamjerio šta se upetljavam. Moj Zetor potroši za 10 -12 dati rada 100-120 litri a rezervar70 litri. :icon_scratch::(rofl):
Kod mene je izgleda sve u ku..... :(

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
560 troši dosta za svoju snagu, troši malo manje od torpedo 90 koji je 6 cil i 90 ks, ne pišem na pamet, do prije par mj sam imao TD90 pa ga prodao i kupio 577 DV

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Sa Deutzom od 70 ks i 80 lit. plavog napravim između 20 i 24 radna sata, ovisi kaj se radi.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Nemam imt-a ali valjda nebu niko zamjerio šta se upetljavam. Moj Zetor potroši za 10 -12 dati rada 100-120 litri a rezervar70 litri. :icon_scratch::(rofl):

A nezz ovisi koji zetor i šta radiš.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437

Taj zetor mora da ima velike lantunge kad tolko dizela stane u njih :(rofl)::icon_scratch::(rofl):

Ja iskreno ni ne pratim potrošnju na svome 560 jer mi sat rada nije u funkciji, ali tvrdim da za 12 sati aktivnog rada 560 poguta 50 litara dizela dok si reko keks...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
5L na sat sa batuje frezom 165cm koju vrti ko od šale. Radio sam na oko 2000o

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Traktor ima klipnu pumpu, rađena je polu generalka kod prvog vlasnika i to je dobro odrađena(po riječima prvoga gazde) traktor ima snage, ali dimi ko lokomotiva kad mu se stisne gas u 5oj recimo, na leru ne dimi i radi i pali odlično. Ja sam zadovoljan, ore sa drugom u pol gasa bez problema sa 2x12 leopardom. A što je potrošio puno je razlog što sam morao stalno izguravati komušinu jer je brat loše izmalčirao, kao što sam i rekao orano je skoro 5 sati i traktor je mljeo kukuruz i svakakve sitne posliće odrađivo, a usto svaki dan mora izmješat hranu za živinu i to ponekad dvije mješalice.
Ipak je to skoro 10-12 sati rada, a ostalo je još 5-10 litara u rezervaru, a sad koliko je bilo u kanisteru što je tata istočio ne znam ali oko 40-50 litara je sigurno bilo. Kako je taj traktor izgledao razvaljeno i zapušteno ovo sada je mila majka.

Nego zna li netko di se mogu nabaviti nove one okrugle lampe sa metalnim kučištem za 560 staru liniju, dal pašu sa 539 možda? I po mogućnosti da šalju poštom?

Ja se divim ljudima koji idu polugeneralku delat na tim motorima, posla imaš jednako, razlika je samo kaj trebaš kupiti još klipove i cilindre(i još par sitnica ali zanemarivo) i to metnuti u blok sve drugo manje više isto. Razlika u cijeni vrlo mala kad se uzme u obzir koliki je to posel i kad se uzme u obzir uloženo - dobiveno..

Mali pumpa je ok dize također kompresija isto orem punu brazdu oko 30 cm i ne šparam gas i to je za onog tko prizna normalna potrošnja plavog nazovi dizela.Imam jednu linijsku i 3 roto i tvrdim da je linijska bolja naravno ako su ispravne.

Gas se nema kaj šparati na oranju, prva i gas do campera. Motor ima deklariranu snagu pri maksimalnom broju okretaja i tu je najjaci, tu mu je najlakše. Sad bi se mogel javiti kolega s tablicama i raznim diagramima ali praksa je praksa :biggrin:

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Ni jedan motor nije najači na maksimalnom broju okretaja. Već na nekih 1800 do 2000 okretaja.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Oko 1600 imt pjeva bar moj i manje potroši puno.
Tu i je nominalna snaga

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Motor na nazivnim okretajima ("na punom gasu") daje svoju nazivnu snagu.
Najveći moment mu je između 1/2...3/4 nazivne brzine vrtnje. U tom se području "osjeća da je najjači".

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Gajtan, teorija ti ne drži vodu.. prije cca 10 god na 560 smo imali situaciju da je klipnjača oštetila radilicu, kupljena je nova radilica, obrađene klipnjače, novi ležaji, i stavljene su nove karike i uređena glava.. 8500 sati je navrtio od onda, možda i više malo, taj motor ne potroši ni deci ulja na 120 sati, pali ko mina i nema ni daška dima, pumpa je linijska koja nikad nije dirana a 32 god radi i napravila sati i sati.. ima nešto i u održdavanju, a to što pričaš gas do poda.. največa glupost koju sam ikad čuo

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
gas do poda ima da se razleti tu nema posla .
Znaju se okretaji sad ovisi gdje je potrebno povećat ih

Najnoviji postovi

Na vrh