Sigurno ne propuštaju na halterima?E ovako, dizne su riješene, ispravne sve 4, lijepo bacaju maglu, pritisak kak treba biti.
Veli mi majstor s obzirom kak se traktor ponaša da je definitivno pumpa...a za nosit nju na reglažu i eventualno reparaciju novce nemam, pa bude ostalo kak je.
Sljedeče, da barem riješim ovo curenje nafte ispod dizne, veli mi majstor nek kupim nove pločice, nek ih stavim u pač da se zagriju do užarenja i onda odmah s njima u vodu, da bakar otpusti i onda s njima u glavu i stegnuti dizne, da onda nebi smjelo curiti.
Mehaničari, kaj velite na taj postupak?
Pločice su ovakve, kaj ne?
![]()
Nova pločica mora biti popuštena, znači kad ju probaš prstima savinuti mora se dati. Pazi da ju ne sfrčeš do neupotrebljivosti.
Ako kupiješ u Virju, pazi da ti ne uvali nepopuštene jer se te nedaju popustiti, napravljene su od takvog bakra.
Eto ga sad, jučer oštečen dosjed, danas nije pločica dobro sjela :axe::axe:
Da ne zaboravim, namaži ih na tanko tovatnom mašču ili još bolje sim-om, ako raspolažeš s njim
Zagrijavanjem na crveno i naglim hlađenjem mjenja se struktura materijala, pa bakrene pločice postaju mekane.
Mast služi tome da neko drugi ko bu poslije tebe vadil pločice van ne najebe i lakše ju izvadi, a pomaže i pri samom ravnomjernijem naljeganju pločice. Slobodno namažeš na tanko i samo tjelo dize.
Pločice su sigurno tvornički bile i bez njih nema da brtvi.
Kolko to sad ima radih sati, otprilike?
Elementi u pumpi su ti losi kao i kod mene kad ga upalis dimi ko stari tam a kad se malo zagrije sve normalno cesce malo podmazuj pumpu da ti ne ostane bez ulja!
Elementi u pumpi su ti losi kao i kod mene kad ga upalis dimi ko stari tam a kad se malo zagrije sve normalno cesce malo podmazuj pumpu da ti ne ostane bez ulja!
Kak kaže kolega Jadranko, ništ se tu ne podmaziva, nju podmazuje gorivo, a problem i je upravo u gorivu što je suho i ne podmazuje dovoljno.
Bila je na stolu tam negdi 2005.-06. godine ne sjećam se točno, a sad bi očito morala opet.
onda izgleda da jako punu radiš ili nisu napravili baš nekakav jaki servis to bi
trabalo još jak dugo vozi
Dize je trebalo provjeriti i na vručeDizne postavljene, traktor je upalio, radi sasvim solidno, NE CURI NIŠTA, ali kad ga navinem do kraja, puca na auspuh i izlazi dim, malo crne, malo bijele, malo sive, malo plave boje...malo me to sad brine.
Na leru dosta mirno i ravnomjerno radi, uz malo plavkastog dima kad je hladan, kasnije se dim izgubi kad se ugrije motor.
Dize je trebalo provjeriti i na vruče
Možda ta pumpa i nije tak loša s obzirom da je bila pred par godina na remontu, a nije tak malo ni koštalo.
Možda ovo, možda ono ................ radi samo tak možda se u radu malo prilagodi jedno drugom, a ionak veliš da ga čeka remont tak da ...............