Sigurno ne propuštaju na halterima?E ovako, dizne su riješene, ispravne sve 4, lijepo bacaju maglu, pritisak kak treba biti.
Veli mi majstor s obzirom kak se traktor ponaša da je definitivno pumpa...a za nosit nju na reglažu i eventualno reparaciju novce nemam, pa bude ostalo kak je.
Sljedeče, da barem riješim ovo curenje nafte ispod dizne, veli mi majstor nek kupim nove pločice, nek ih stavim u pač da se zagriju do užarenja i onda odmah s njima u vodu, da bakar otpusti i onda s njima u glavu i stegnuti dizne, da onda nebi smjelo curiti.
Mehaničari, kaj velite na taj postupak?
Pločice su ovakve, kaj ne?
Nova pločica mora biti popuštena, znači kad ju probaš prstima savinuti mora se dati. Pazi da ju ne sfrčeš do neupotrebljivosti.
Ako kupiješ u Virju, pazi da ti ne uvali nepopuštene jer se te nedaju popustiti, napravljene su od takvog bakra.
Eto ga sad, jučer oštečen dosjed, danas nije pločica dobro sjela :axe::axe:
Da ne zaboravim, namaži ih na tanko tovatnom mašču ili još bolje sim-om, ako raspolažeš s njim
Zagrijavanjem na crveno i naglim hlađenjem mjenja se struktura materijala, pa bakrene pločice postaju mekane.
Mast služi tome da neko drugi ko bu poslije tebe vadil pločice van ne najebe i lakše ju izvadi, a pomaže i pri samom ravnomjernijem naljeganju pločice. Slobodno namažeš na tanko i samo tjelo dize.
Pločice su sigurno tvornički bile i bez njih nema da brtvi.
Kolko to sad ima radih sati, otprilike?
Elementi u pumpi su ti losi kao i kod mene kad ga upalis dimi ko stari tam a kad se malo zagrije sve normalno cesce malo podmazuj pumpu da ti ne ostane bez ulja!
Elementi u pumpi su ti losi kao i kod mene kad ga upalis dimi ko stari tam a kad se malo zagrije sve normalno cesce malo podmazuj pumpu da ti ne ostane bez ulja!
Kak kaže kolega Jadranko, ništ se tu ne podmaziva, nju podmazuje gorivo, a problem i je upravo u gorivu što je suho i ne podmazuje dovoljno.
Bila je na stolu tam negdi 2005.-06. godine ne sjećam se točno, a sad bi očito morala opet.
onda izgleda da jako punu radiš ili nisu napravili baš nekakav jaki servis to bi
trabalo još jak dugo vozi
Dize je trebalo provjeriti i na vručeDizne postavljene, traktor je upalio, radi sasvim solidno, NE CURI NIŠTA , ali kad ga navinem do kraja, puca na auspuh i izlazi dim, malo crne, malo bijele, malo sive, malo plave boje...malo me to sad brine.
Na leru dosta mirno i ravnomjerno radi, uz malo plavkastog dima kad je hladan, kasnije se dim izgubi kad se ugrije motor.
Dize je trebalo provjeriti i na vruče
Možda ta pumpa i nije tak loša s obzirom da je bila pred par godina na remontu, a nije tak malo ni koštalo.
Možda ovo, možda ono ................ radi samo tak možda se u radu malo prilagodi jedno drugom, a ionak veliš da ga čeka remont tak da ...............