ja sam ,nesto pisao o tom,,ali evo mehanicka AC pumpa koje ima taloznik ,casicu,pravilna je prozirna ,staklena ili dr prozirnog materjala,osim svoje funkcije talozenja kondezata ,vode i dr smeca kao najednostavnijeg oblika filtranja bez prinude takodje daje opci uvid goriva ,,gorivo mora biti cisto jednobojno bez niposto kakvih vrtloga ,mjehurica ili slicnoga to je znak nespravnosti ventila i tako gorivo doslovce ide malo napred malo nazad i tako na momenat pvp ostane bez goriva ,traktor dobiva simptome slab je stalno mu se smanjuje gas,malo trokira ,kad je topao ,teze pali idr nus pojave ovakvi simptomi dosta velike mestre prevari pa cesto padaju generalke dr gluposti jer nije uspostavljena dijagoza,,no tezi rezimi rada na visoj temperaturi su pravi test ispravnosi vasega traktora ,,sami ventili na ac pumpi osjetljivi na vise temperature ,onda kvaliteta izrade ,sve dolazi u obzir ,,doslovce gorivo mora ici neprekidno u jednom smjeru ,niposto malo napred malo nazad rad menbrane je gore dole to jest da usisava i potiskuje gorivo ,kada usisava otvara se usisni a potisni je zatvoren i kad potiskuje potisni je otvoren a usisni zatvoren inace kad su neispravni dolazi do vrtlozenja ,sam pocetak od tanka do glave motora preliva svaki spoj mora bezprijekorno biti suh bez naznake kapljice vlage znaci bezprekoran,,,,,naravno na trzistu je dosta smeca i svasta se prodaje neka firma i bjelovara producira pumpe sa cacicom staklenom komplet cjena je ok naspram srpski koje nisu vise sto su bile jedino brtva je jeftina trebala bi biti bakelitna tako da se sto manje prenasa termika sa metala iako je ona alu slitina ,moj izbor pao na nju ,,,no to je sto ti ce ac pumpe,,,,,,samo ona puta do brizgaljki jos ima,,,,,,,,,,