Pokaži nekom iskusnom vulkanizeri i pitaj za mišljenje. Ja mislim da nije dobro zapečna guma.U zadnje vrijeme i lijeva pokazuje znakove nejednakog trošenja, a na desnoj gumi su vanjske rifne potrosene skoro skroz, a one nutarnje(do haube) skoro ništa...
Špur je majstor razmjeravao metrom i štimao na poprecnoj sponi... spona, krajnici spone i onaj krajnik sto bude na hid. cilindru su novi, i nigdje nema lufta, traktor je u voznji stabilan i vozi se "kao auto"
Ovako na oko, sve je u pravcu i kako treba biti... ali lijeva guma se potrošila u 50ak RH, desna aj... troši se, al nije strašno... vozi se traktor povremeno i asfaltom, ali sve su to kratke ture...
Slika nije osobno moja, ali identicno tako se i moja trosi...Ak nije do špura onda ne znam što bi moglo bit točno.
Jer po tome ti kotači stoje u "V", al ne vjerujem da bi tolka razlika u potrošenosti bila između ripni...
Stavi koju sliku prednjeg kraja i kotača možda se bude onda moglo dokučiti kaj bolje.
I mene je uvijek zanimalo zasto su ostavili tu rupu 🤷♂️Jel ima taj traktor volan podesiv po nagibu?
Dali si razmišljao o uslovima puta kakvi su.U zadnje vrijeme i lijeva pokazuje znakove nejednakog trošenja, a na desnoj gumi su vanjske rifne potrosene skoro skroz, a one nutarnje(do haube) skoro ništa...
Špur je majstor razmjeravao metrom i štimao na poprecnoj sponi... spona, krajnici spone i onaj krajnik sto bude na hid. cilindru su novi, i nigdje nema lufta, traktor je u voznji stabilan i vozi se "kao auto"
Ovako na oko, sve je u pravcu i kako treba biti... ali lijeva guma se potrošila u 50ak RH, desna aj... troši se, al nije strašno... vozi se traktor povremeno i asfaltom, ali sve su to kratke ture...
Poluge se podižu kada se desi da neka sila stisne balansnu oprugu(treću točku gdje poteznicu kopčiš) prema traktoru, kad je ona poderana dosta je pritiskom ruke ju stisnut da poluge krenu prema gore zbog toga se najčešće zna desit da hidraulika zacvika i ne želi se spustiti više dok se ne ugasi traktor, to je jedan od razloga zašto poklopac hidraulike voli puknut(jer se hidraulika jos dodatno podigne) pored same krive podešenosti visine dizanja.Da li na imt isto kada je pod većim opterećenjem na tu oprugu podignu se poluge?