Jedan se prehladil, a drugi je naj vjerojatnije imal neurednog gazdu čim mu je prvi stradal od prehlade .....:icon_jook:Reci to mojem rođi koji je imala dva i na oba pukla glava. No bolje računati više nego manje za popravak. Kolega radil generalku na 560 računao potrošiti 6 tisuća kuna uz dodatke ispala 17 tisuća kuna
Još cca soma kuna.Mene su samo klipovi, razbušivanje bloka i uređivanje glave koštali 2000kn (s tim da je čovjek prodal klipove po ~150kn manjoj cijenu nego u dućanu), i to za trocilindraša.
To je cijena samo strojne obrade, bez rastavljanja, pranja i sastavljanja, bez brušenje radilice i zamjene vodilica ventila.
Koliko bi to sve bilo koštalo da je sve bilo potrebno napraviti?
Postoji više vrsta majstora a generalka je i svi agregati i kuplug i sve kaj se vrti na motoru a ne 8 ventila i 4 sklopa .:x:
Danas sam cul biser nad biserima, covek je na velikom Ursusu(ne znam jel 355 ili 360 jer nije imal haubu) promenil samo jedan sklop a ostala tri ostavil kak jesu... Hrvatskoj improvizaciji, kemiji i gluposti nema kraja ni granica...
Danas sam cul biser nad biserima, covek je na velikom Ursusu(ne znam jel 355 ili 360 jer nije imal haubu) promenil samo jedan sklop a ostala tri ostavil kak jesu... Hrvatskoj improvizaciji, kemiji i gluposti nema kraja ni granica...
U to vrijeme karike su po klipu bile malo preko 100 kuna, a jeftiniji sklop 300, tak da.... samo bi mu troška napravil a nist bolje nebi bilo.Nikad ne bi radil tak nekaj. Ili delam kak treba ili nikak. Da si covek nemre barem nove karike i ležaje kupiti, to je vražja laž... kaj ja znam, možda zato i jeste bivši prijatelji... :icon_rofl:
Kad bedaki imaju penez i kramari prodaju.... tak ti je i s uljima.Najjeftinije je biljno,ali nije baš dobro.A ima i lijepu naljepnicu sa slikom prirode.Vele "kolko para toliko muzike",ako je ulje jeftino znači da su i komponente jeftine,i zato je mala cijena.Kod ulja znači da se šparalo na aditivima,oni su najskuplji i količina istih određuje cijenu gotovog proizvoda.Bazno ulje služi kao baza i ono je najjeftinija komponenta.Toliko o odnosu cijene i kvalitete.Što se knjiga tiče svaki traktor dolazi sa knjigom i preporukom o motornom ulju i intervalu zamjene.A o tom motoru zna najbolje upravo tvornica koja ga je napravila,i toga se treba pridržavati.Tko se ne pridržava onda se dešavaju stvari koje svi jako dobro znaju.I sad već spamamo temu o 577-ici handshake):
Jedan se prehladil, a drugi je naj vjerojatnije imal neurednog gazdu čim mu je prvi stradal od prehlade .....:ico
Gazda je sa 577 i dvije 051 i dva radnika dnevno rušil i izvlačil 30 do 50 kubika hrastovine 15 kubika je kupovalo Zetora 4 celindera bil je to krvavi posel po zimi. Jedanput je zaboravil ispustiti vodu i pukel blok i glava .Posel se nastaviljer je odmah kupil 577 DV. Na njemu je kasnije pukla glava a nije se pregrijal tjedan na glavi je počel puštati vodu . U to crijevo antifriz nisi mogel kupiti godina je bila kad se pojavil 577.