• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 756.25 - Kverneland

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
koliko me pamcenje sluzi 610.04 je 2x10" a 610.07 je 2x12"

610.08 nisam nikad cuo da postoji.

imas jos 610.14, sto je 14"

je takoje moj je 610.07 krivo sam napisao

B

Bobo

Guest
Sanana, kad neces ti, moram ja:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=pcY2acyRQV0[/YT]

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Koja če ovo rasprava nastat:rolfer:

Ubiti je to sve IMT plug samo ima drugačije komponente na sebi..

B

Bobo

Guest
Sad ces reci da moj plug nije Vogel? Pravi se u Vogel tvornici s Vogel djelovima i sastavljaju ga ljudi u Vogel radnim odjelima. I na plocici pise Vogel onda je Vogel ;)

Sanani pise FOP 756.25 i to je FOP, to nije IMT, iako ih ljudi cesto puta poistovjecuju jer su identicni. FOP je pravio samo plugove visokog klirensa i stavljali su jace vijke i koristili su materijal jaci, stjenka grede je jaca na FOP plugu nego na IMT plugu istog zahvata.

FOP je takodjer ugradjivao daske "s imenom" dok su daske za IMT plugove pravljene (koliko mi je poznato) u Lemindu... Za zamjenu za licencu da i LEMIND moze proizvoditi i prodavati takve plugove samo pod svojim imenom. Tu je nastao i jednobraznjak 12" koji je u originalu Lemind proizvod...

Dakle, vratimo se na temu... IMT je kao sto znamo (bar sto se mene tice) poceo praviti svoje plugove po kverneladnovoj licenci i tu se dogodi prvi IMT plug s okruglom ramom (po uzoru na kverneland) s oznakom 701 U narodu poznat kao "cjevas"

Kasnije su uzeli tu ramu i odlucili su se na prepravke na cetvrtastu gredu, ali je geometrija originala zadrzana uz odredjena pojacanja i poboljsanja.

Dakle, ako cemo realno gledati, Sanana ima pravog Kvernelanda ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Sad ces reci da moj plug nije Vogel? Pravi se u Vogel tvornici s Vogel djelovima i sastavljaju ga ljudi u Vogel radnim odjelima. I na plocici pise Vogel onda je Vogel ;)

Dakle, ako cemo realno gledati, Sanana ima pravog Kvernelanda ;)

Ti i Šanana imate samo dobre kopije,ništa drugo:weedman:

B

Bobo

Guest
Hehe, ma neka je.. .Ti takav plug neces nikada imati... Nisam ja kriv sto si ti sad ljubomoran na nas sve koji imamo "najbolje plugove na forumu" a i sire...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Hehe, ma neka je.. .Ti takav plug neces nikada imati... Nisam ja kriv sto si ti sad ljubomoran na nas sve koji imamo "najbolje plugove na forumu" a i sire...

A čuj,nije da sanjam takav plug alii:p

Ne vrijedi dizat tako veliku strku oko toga,kad vidim ovaj plug od Šanane,odma mi proradi mašta i maštam kako je netko ovdje učio kovački zanat,pogotovo kad ima 6 rupa za lemeš:lol:
Po tome bi taj plug mogao bit poseban,jer to nema ni jedan:mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Eh Bobo, stari je to video, al lijepo se je prisjetit kak plug fino zaorava :)

I da, na mom plugu ne piše FOP nigdje, to je original IMT, pravljen u tvornici IMT s Kverneland glavama, da nebi bilo kasnije da je fop....FOP imam onaj veliki 610.14 ;)

Jao kolega Marko...netreba tu dizat ama baš nikakvu buku ni prašinu u vezi plugova kod kolega Bobe i mene.
Nas dvojica znamo da imamo doma nešto drugačije od ostalih i nas to zadovoljava i to je to :)

@Bornakutina
ovaj tvoj 610.07 izgleda da opče nema veze s kvernelandom, običan stari imt/fop plug kak god hočeš ;)

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
I da, na mom plugu ne piše FOP nigdje, to je original IMT, pravljen u tvornici IMT s Kverneland glavama, da nebi bilo kasnije da je fop....FOP imam onaj veliki 610.14 ;)

@Bornakutina
ovaj tvoj 610.07 izgleda da opče nema veze s kvernelandom, običan stari imt/fop plug kak god hočeš ;)[/QUOTE]

prvo pricas jedno onda drugo tvoj fop je zakon a moj je srot hehe nije bas tako!

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
a čiji su okviri za te plugove IMT/FOP/LEMIND, a iste ima i FUŽINAR-BATUJE na plugovima tipa NS?

Da li su i oni kopija KVERNELAND možda?

Jer koliko znam okviri su slični i LEOPARD, i MF, OLT, IMT, FUŽINAR, RAPID-VOGEL-NOOT...

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest
Je, kverneland... vec sam o tome pisao u ovoj temi i to jucer ili prekjucer.

Ramu su kopirali od kvernelanda, tj cjeli plug i uzimali su u pocetku njihove daske i raonike dok nisu poceli praviti svoje.

radi se o plugu IMT 701 koji je bio zahvata 2x14" i imao je okruglu gredu, koja je kasnije zamjenjena ovom cetvrtastom kakvu danas poznajemo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I

prvo pricas jedno onda drugo tvoj fop je zakon a moj je srot hehe nije bas tako!

Ajd prelistaj cjelu temu i pronađi mi gde sam ja to napisao da je moj plug FOP???
Ponavljam opet, piše IMT 756.25, običan IMT plug 12", ali s Kverneland glavama, kaj ti još nije jasno?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Kud je krenulo bit če fajta:finga::finga:

Nije ova neka nauka kad je IMT plug s Kverneland glavama..
Na ovaj Šananin plug je netko prije stavio Kverneland glave i sad on ima takav plug...

Evo jedan FOP s Kverneland glavama:

Uploaded with ImageShack.us

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A da to je FOP, 14" s Kverneland glavama.
A moj je obični IMT 12" s tvornički ugrađenim Kverneland glavama i nema tu mudrosti nikakve kak veli marko.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Kud je krenulo bit če fajta:finga::finga:

Nije ova neka nauka kad je IMT plug s Kverneland glavama..
Na ovaj Šananin plug je netko prije stavio Kverneland glave i sad on ima takav plug...

Evo jedan FOP s Kverneland glavama:

Uploaded with ImageShack.us

daj poslikaj lemes da vidimo koliko taj ima rupa?6 ili 3?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Slika je posuđena sa srbskog foruma..

Na slici se vidi da lemeš ima 3 šrafa,a sad koliko je rupa na glavi brazde nebi znao..

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Je, kverneland... vec sam o tome pisao u ovoj temi i to jucer ili prekjucer.

Ramu su kopirali od kvernelanda, tj cjeli plug i uzimali su u pocetku njihove daske i raonike dok nisu poceli praviti svoje.

radi se o plugu IMT 701 koji je bio zahvata 2x14" i imao je okruglu gredu, koja je kasnije zamjenjena ovom cetvrtastom kakvu danas poznajemo.

bobo, tražim u povijesti kvernelanda i nigdi takve rame ne nalazim, samo ona njihova MZ rama...

i nađem neke slike ali ne kverneland već kongskilde skjold

Prilozi

• 5d87d193c37ebb8ffb8fe1606b7ba232.jpg
    5d87d193c37ebb8ffb8fe1606b7ba232.jpg
    49.9 KB · Pregleda: 486
  • 395065.jpg
    395065.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 692
Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest
Marko, da pozornije pratis poljoinfo, znao bi da je ovaj gore plug sastavljan iz vise komada. Daske, tj kompletne glave su prebacene s IMT 757.35 pluga i stavljene su na IMT 757.30 ramu, jer je ova novija rama jaca, a da su obicne glave stavljene na onu slabiju ramu i da je taj trobraznjak prodan dalje.

Vidi se da su gore i Vogel deflektori, koji nikako nisu original na kverneland pluznim tjelima.

Matija: Upravo tako, ME/MZ plugovi su imali okruglu ramu i moguce jos poneki stariji plug. Isto tako gledaj i starije Overum modele, jer je to isti bog ko i kverneland, sestrinske firme. Iste rame imaju, ista pluzna tjela, sve isto, samo overum ima drugacija crtala, pretpluzjake, sistem protiv kamenja, drugaciji plazovi i tako to u biti sitnice...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Marko, da pozornije pratis poljoinfo, znao bi da je ovaj gore plug sastavljan iz vise komada. Daske, tj kompletne glave su prebacene s IMT 757.35 pluga i stavljene su na IMT 757.30 ramu, jer je ova novija rama jaca, a da su obicne glave stavljene na onu slabiju ramu i da je taj trobraznjak prodan dalje.

Vidi se da su gore i Vogel deflektori, koji nikako nisu original na kverneland pluznim tjelima.

Matija: Upravo tako, ME/MZ plugovi su imali okruglu ramu i moguce jos poneki stariji plug. Isto tako gledaj i starije Overum modele, jer je to isti bog ko i kverneland, sestrinske firme. Iste rame imaju, ista pluzna tjela, sve isto, samo overum ima drugacija crtala, pretpluzjake, sistem protiv kamenja, drugaciji plazovi i tako to u biti sitnice...

i tu je još isti takav fergusonov plug, a i vogel mi je vrlo blizak njima...

Najnoviji postovi

Na vrh