Eto nekih slika!Pa daj, ma da sma ga već cijeloga rastepal, pa ak neće ići bug ga zval. Hvala!
Eto nekih slika!Pa daj, ma da sma ga već cijeloga rastepal, pa ak neće ići bug ga zval. Hvala!
Eto nekih slika!
Uspio sam je ugasit,,ubacim je u trecu i o malo se smanji gas i onda zicom opleti...Vec sam mjenjao karburator prije 1 mjesec,,,.Probat cu pocistit sve navedeno.Hvala...
na ovoj trecoj slici ti je matica koja drzi deo kvacila .nju odvrni skini taj deo i dolazis do semeringa radilice jednog .drugi se nalazi iza paljenja .znaci magnet i plocu paljenja skini i eto ti semeringa. zameni karike obavezno jel mislim da ti je kompresija slaba ,pregledaj klip i stublinu. pogledaj radilicu kad dodjes do semeringa probaj je klimnuti gore dole da li nema luft u lezajima jer ako ima brzo ce ti novi semerinzi otkazati. i jos jedno . rezervoar pre prvog paljenja treba obavezno malo promuckati . za rucke gore dole ga isklimas da se gorivo i ulje ponovo sjedini. cim odstoji ulje sidje na dno i kad pustis gorivo desi se da podje mnogo mrsnija smesa[ vise ulja] i posle masti svecicu ili se ugasi pa muke upaliti.
ako ima ulja proslo je na taj semering najverovatnije u motor. odoka se nevidi. sa druge strane skini mehanizam za paljenje onda magnet i komplet plocu sa platinama i bobinom. zabelezi gde je bila da nepomeris paljenje. iza nje je semering. proveri za osovinu radilice klimni da nema luft gore dole na lezajima. cucemo se sutra uvece posto imam smrtni slucaj u familiji
i mislil sam si. zapeklo se. nebu islo bez srafa s vanjskim navojem. Samo gde to mogu nabaviti? Ili da dam tokaru napraviti. Može fotka?trebas izvlakac koji ušerafis u onaj navoj, i onda se upre u osovinu i sve ide van.
Ili sa radapcigerom nekim manjim izvuci
taj radapciger se kod strugara [tokara napravi] sto bi se reklo sraf u srafu. posto su mi orobili prosle godine radionicu otislo je i to sa jos dobrim delom alata. tako da nemogu slikati kako izgleda. magnet naleze na konus radilice i plus kajla. mozda bi mogao i manji radapciger .odneses tokaru da ti izmeri korak tog navoja i napravi da imas .uvek oko paljenja treba imati.i mislil sam si. zapeklo se. nebu islo bez srafa s vanjskim navojem. Samo gde to mogu nabaviti? Ili da dam tokaru napraviti. Može fotka?
imam u blizini starog majstora tokara, mislim da bude odmah znal što napraviti. kajlu bude valjda lakše izvaditi. Dal su semerinzi jednaki?taj radapciger se kod strugara [tokara napravi] sto bi se reklo sraf u srafu. posto su mi orobili prosle godine radionicu otislo je i to sa jos dobrim delom alata. tako da nemogu slikati kako izgleda. magnet naleze na konus radilice i plus kajla. mozda bi mogao i manji radapciger .odneses tokaru da ti izmeri korak tog navoja i napravi da imas .uvek oko paljenja treba imati.
Dali ima netko katalog odrzavanja i djelova od imt 506 neka posalje na kristian.bebek@gmail.com
HVALA
Dali ima netko katalog odrzavanja i djelova od imt 506 neka posalje na kristian.bebek@gmail.com
HVALA
I da li ga uopšte treba dirati ili se tu ništa ne dosipa.
sta li si ti odvrtao da mi je znati. neko stelovanje verovatno . stavis sliku toga sto ti nije jasno da vidimo o cemu se radi. cep od ulja je obicno i merac za ulje ili ako je gore ima merac na sebi kao na labinu. ovaj je sa strane i sipas dok nedodje do otvora.I da li ga uopšte treba dirati ili se tu ništa ne dosipa.