• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT motokultivatori

• Temu pokrenuo staffmen
  • Datum prvog posta

Meštro

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
34
Hvala kolege.... Dok sam se ja smislio koliko da ponudim,otisla je za 100 E ja sam bio spreman da ponudim 70 maximalno....

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Ako se nevaram ti bese imas 506 i pretpostavljam da si teo nesto ovako da napravis
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=-i2hvyweEME[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ha ! Dobro rješanje, jednim prohodom obavljene dvije radnje. :(clap):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ma, nije poanta U plugu iza freze.
Poanta je da rasna kopačica postaje motokultivator i pogoni vučnu frezu.

Meštro

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
34
Ako se nevaram ti bese imas 506 i pretpostavljam da si teo nesto ovako da napravis
Tacno tako :D: samo bih mu stavio manje tockove,i frezu namestio tako da pokriva tragove tockova. Mislim da bi mi za bastu u proleoce ofrezati posluzilo :)

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ima autopoljostroj u zg svetice 25,cinimi se da je jako skup.
Ptobaj od apn-a pripasat.

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Jel pašu od kojeg drugog kultivatora mali 8 cola kotači na 506 treba mi radi kose...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
hy719y6lw1kryl2je4e3.jpg

Imaš link u temi "Motokultivatori Labin Progres servis i održavanje" u postu 813 gdje je cijelo uputstvo za IMT 506 i svi mogući priključci za njega. Tamo se navode kotači za košnju 6 - 6 AM, pa si pogledaj. :(smirk):
Inače od f600 su 4,00 - 8, a od f420 su 3,50 - 5 pa možda bi odgovarali neki od tih.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Odgovarajuća je dimenzija 4.00-10 ili 5.00-8.

B

blejd85

Guest
Pozdrav narode, vidim da je forum bas aktivan. imam problema sa IMT 506SX i kosenjem sa njim, imam ovaj tip motokultivatora odavno a prije godinu dana sam kupio kosu za njega original od njega, i sada kada kosim u jednu stranu mi dobro kosi dok u drugu stranu mi ne kosi dobro i vuce mi u stranu, isto kao da mu dole ona letva nije bas u centar, mada sam mjerio od ivice kose pa do vrha kardana sa obe strane je isto rastojanje, ali kada kosim u stranu onda kada se nakosi nesto nije u redu, dole oni zubci ne idu ravno sa kosom nego su ustranu i onda mi vuce u tu stranu. ne znam koliko sam dobro objasnio moj problem ali ako je neko imao isti problem razumjece me. pa ako je imao neko problem sa tim, ili ako neko ima neko rjesenje kako da to rijesim.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Na toj strani u koju ti vuče slabije ti reže travu nego na drugoj strani. Znači više čupa nego reže i to je glavni problem. Mogući razlozi mogu biti: nenaoštreni zubi, istrošenost donjih zaba, prevelika zračnost između noža i donjih zubaca, prevelika zračnost noža i pete na koju se oslanja nož i po kome klizi. Treba podesiti sve ove navedene elemente i anulirati prazni hod (ako ga ima). :icon_blackeye:

B

blejd85

Guest
Danas sam bio kod jednog tu majstora i on mi je rekao to slicno. i meni izgleda nije letva kako treba, tj na letvi mi je razmak izmedju zubaca 5 cm, a na noz mi velicina onih plocica 7cm, pa kaze da i to zeza. a ovamo kod mene ne mogu nigdje da nadjem ovaj noz sa 5cm plocicama, svi nabavljaju ove od po 7cm.

i hvala vama na informacijama, kada zavrsim ove neke provere na nozu, i kada nabavim ovaj noz od 5 cm, javljam se da kazem rezultate pa ce mozda nekome u buduce koristiti.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Noževi koji se kreću moraju biti kao i donji (vjerojatno su to od 5 cm), svaki zubac koji se kreće (kad se ga gleda pojedinačno) mora prijeći najmanje put da potpuno poklopi lijevi (donji), odnosno i desni, ako nema potpunog poklapanja (onda ne stigne odrezati travu i čupa).:mur:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
blejd, kakav greben kose imaš, obzirom da postoje dva tipa:
- s prstima
- bez prsti, s noževima?
Razumiješ li pitanje?
Ako je greben s prstima (poput traktorske kose, razmak između prsta je manji od širine noža (razmak prstiju je oko 50mm, a noževi su široki oko 75mm-3")
Ako greben s donje strane ima isto noževe, samo deblje, onda treba i kosa imati uske noževe od 50mm (2"), jednako široke kao i donji protunoževi.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pozz vrijedni poljoprivrednici !!
Danas mi riknul Motokultivator IMT 506 LS .... Nema struje na kabelu .... Nema chip, stari sistem je paljenja. Od kuda da krenem i kaj treba mjenjati ?
Hvala svima

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Prvo si pogledaj prekidac za gasenje i platine u kakvom su stanju mozda su se smocile pa nema kontakta.(prijenos iskre)

Najnoviji postovi

Na vrh