• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT motokultivatori

• Temu pokrenuo staffmen
  • Datum prvog posta

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Rekel si da si promjenio platine,jesi ih postelal na dobar zazor i jesi jos kaj diral unutra?
Znaci ipak radi nekak mislim malo se javi pa crkne ili?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Da li si probao sa novom svjećicom ili sa nekom drugom (starom) ?
Probaj spojiti direktno na svjećicu (bez kape) za probu.:(

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Nova svjecica !
Sutra se bacam na posel !
@oficir, napisal sam sve prije kaj je i kak radi....

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
0,35-0,45 po knjizi a ovo sam sada scupal na netu =Platinska dugmad se podešavaju tako da se klip zakrene u položaj 3mm prije GMT (gornja mrtva tačka) tj. tada se trebaju početi otvarati.

Zazor otvorenih dugmadi je 0,3 - 0,5mm. Kondenzator je vrlo bitan i samo ime kaže kondezuje električnu energiju iz naboja bobine kako bi u momentu otvaranja platina, istu u što većoj količini preko svjećice izbacio u vidu iskre potrebne za paljenje mješavine goriva.

Znači, ako je kondezator slab, iskra je mala i paljenje je otežano.

Položaj magneta na glavčini je precizno određen međusobnim utorom za kajlu kako bi polovi magneta bili na svome mjestu spram stopica bobine i zakretanjem istog gubimo cijeli ciklus potreban za proizvodnju struje potrebne za paljenje.

Lijep pozdrav

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kolega probaj na guranac poguraj ju malo iz dvorista:icon_rofl::icon_rofl::icon_rofl::icon_rofl:
Provijeri zicu do prekidaca za gasenja da ne dobiva di masu jer ako si stavio novu platinu, kondenzator i svijecicu mora radit!!

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Sad kad znaš koliki je zazor platina, najprije moraš ih dobro podesiti. Ako si platine podešavao kako si napisao onda se bojim da nije dobro. Platine podesi tako da okrećeš radilicu i kad vidiš da se platine otvaraju, onda okreneš još malo i kad vidiš da su platine najviše otvorene onda ih staviš na određenu vrijednost. Tek kad to napraviš onda podesiš paljenje.:8):

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
@buco ..... kad bus ti mjesalicu za beton kresnul na guranje, onda bum ja i kultivator .... :(think):
Ljudi .... sve5 ... sutra nastavljam sa borbom !!

Zna li netko zasto je ova rupa istaknuta ??

Prilozi

• magnetiagria.jpg
    magnetiagria.jpg
    19.1 KB · Pregleda: 3,839
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ali to sa slike nije paljenje od 506, mislim da je tam bijeli magnet :icon_scratch:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Isto je samo kaj ja nemam ovu donju zavojnicu ( otvorene je, vide se zice )

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
hmmm, meni se čini da je kod mene drugačije.
Bum sutra pogledal

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Nije magnet bijeli nego ventilator koji nije na slici, i još fali srce sa jednim trokrakom koji spaja magnet sa ventilatorom. Onaj drugi namotaj je za svijetla (tako da imaš mogućnost i po noći frezati).:icon_lol:

starcek

Novi član
Tu od
19 Srp 2011
Poruka
22
...muži pitanje...zna li tko za strižnu kosu za 506...po mogućnosti da nije šira od 110 cm...hvalim unaprijed...

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Nove platine, novi kondenzator, namjestam paljenje kak treba ( ono GMT, 2,5mm prije otvaraju platine i sve to tak kak je opisano ranije u mom postu ) i kaj nadjem .... ove dvije zice pokidane, otpojene ( jedna je od kondenzatora, a jedna od ovog gore - ne znam tocan naziv ) .... ne znam kaj su, al ne znam ni kam idu pa molim tko zna, nek mi napise da konacno posao svedem kraju ....

Prilozi

• 2014-07-23 19.37.46.jpg
    2014-07-23 19.37.46.jpg
    40.6 KB · Pregleda: 1,036
  • 2014-07-23 19.38.03.jpg
    2014-07-23 19.38.03.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 309

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nije magnet bijeli nego ventilator koji nije na slici, i još fali srce sa jednim trokrakom koji spaja magnet sa ventilatorom. Onaj drugi namotaj je za svijetla (tako da imaš mogućnost i po noći frezati).:icon_lol:
Ma da, to me ventilator prevaril, nisam nikad videl bjeli (srebrni) magnet pa lupam ... ili ti nisi nikad videl, nekaj od toga je :icon_scratch:

...muži pitanje...zna li tko za strižnu kosu za 506...po mogućnosti da nije šira od 110 cm...hvalim unaprijed...
Znam ja jednog muža koji ima, ali taj ti je teški jager i neznam da se bute dogovorili.
Bum ga pital pa ti javim.

Nove platine, novi kondenzator, namjestam paljenje kak treba ( ono GMT, 2,5mm prije otvaraju platine i sve to tak kak je opisano ranije u mom postu ) i kaj nadjem .... ove dvije zice pokidane, otpojene ( jedna je od kondenzatora, a jedna od ovog gore - ne znam tocan naziv ) .... ne znam kaj su, al ne znam ni kam idu pa molim tko zna, nek mi napise da konacno posao svedem kraju ....
jesam ja tebe sinoč pital za te žice :icon_wink:
Ovo gore crno je bobina, spoji te dve bijele skupa i to bu to.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Je.... al sinoc ja to nisam videl.... nekak mi je logika nalagala da bi to trebalo biti skup spojeno, al .... bolje ispasti bedak pa pitati, nek pametan pa skuriti ....
Idem sad probat mada sam vec sav halat pospravil

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Samo zalemi (ako ti je žica kratka) i obavezno izoliraj. Pazi da nebude predugačka da ju magnet može uloviti (najvjerojatnije se to i dogodilo)
Ako imaš termo božira upotrebi ga da prekriješ spoj, pazi da ti ne pukne žica kod bobine jer onda trebaš drugu bobinu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ajd još pogledaj da ti se koja od ovih žica ne dodiruje s kondenzatorom na masu, ako nije to onda nemam pojma kak dalje da pomognem

image hoster

Najnoviji postovi

Na vrh