• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT motokultivatori

• Temu pokrenuo staffmen
  • Datum prvog posta

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Da li si provjerio da li ti štopice što dođu na kondezator ne diraju vanjsko tijelo kondezatora (kako ti je muha rekao) ?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Odšrafi žutu sa kondenzatora(ona je za gašenje-možda probija na masu) i probaj.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
To bum sutra jos jednom sve provjeril i to odokativnom metodom i ohmski .,... Mislim da je sada samo stvar u stelanju paljenja ( mozda se varam )

Odšrafi žutu sa kondenzatora(ona je za gašenje-možda probija na masu) i probaj.

I to budem probal ....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Da li si provjerio da li ti štopice što dođu na kondezator ne diraju vanjsko tijelo kondezatora (kako ti je muha rekao) ?

Kaj nisi pročital da je za nočas stavil ključ u bravu??

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Večeras samo neka sakupi sve ideje i da ih sanja pa će se možda sutra riješiti !:(snooze):

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Jedino kaj bum sanjal su ovaj preeeedobar suhi sir kaj ga hrdam i crno vinceko s kojim tu deliciju kvasim....
Makina je na redu sutra poslje malciranja, a ako nebu islo .... pe kod doktora ....

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Kultic kresnul danas ujutro u 07:00 po lokalnom vremenu :icon_kidra: .... Problem - @muha, @abart, @brgud ... Bog vas blagoslovio na pomoci !!
Problem je bil u dodirivanju zica ma masu kondenzatora pa sam to rijesil kliberingom kak se vidi na slikama !!
Danas ide na testiranje kultivacijom buca !!

Prilozi

• 2014-07-24 07.14.28.jpg
    2014-07-24 07.14.28.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 359
  • 2014-07-24 07.14.35.jpg
    2014-07-24 07.14.35.jpg
    30.4 KB · Pregleda: 328

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Malo si se namučio, ali si uspio i usput nešto naučio !:(y):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Danas sam si rijesil curenje ulja iz getribe na frezi imt 504.
Promjenil sam semering i dva lezaja,semering je od dhtomatka,a lezajevi koyo.
Unutra su bili neki yugoslavenski lezajevi,a semering marka Nis Yugoslavija.

Ulje je stavljeno ina GTL 140.
Isprobana u radu i za sada ne pusta .

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Da ti nije to malo pregusto ulje za taj mjenjač ?:icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kosuljice su poskidane prije montaze naravno jer su lezajevi u ulju.
Po katalogu iz 80""god pise tekuca mast,tak da i ovo mu je mozda prerjetko jer se getriba grije fest.

Sljedeci remont koji mislim napravit su lamele ima ih 5kom jedan kuglicni lezaj i o ring.
Nakon toga ide remont roto freze,4 lezaja,3semeringa i ako bude koji zupcanik los ide novi.
Tak da nakon 25 godina rada ju osvjezim i da mi vise nebu slinila i da bude donekle sigurna i ispravna za daljni rad.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Stavio si ulje GTL 140, pa si napisao da ide tekuća mast u mjenjač. Nijedno ni drugo nije točno ! Ti možeš staviti bilo što, ali nemoj pisati gluposti ! Imaš link tu u nekoj temi (sad se ne mogu sjetiti u kojoj temi), gdje ti piše sve što se tiče dotičnoga mtk. Samo ga treba pronaći. :x:
Ulje u 506 i ovu tvoju za mjenjač je INA - UMOL SEA 80, količina 0,3 lit!:icon_twisted:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Brgud nemoj pisati da pisem gluposti jer imas krivu informaciju.
Po prospektu o koristenju i odrzavanju imt 504 a ne imt 506 pise tekuca mast od nekog proizvodaca za koji nisam cul,al nije ni bitno koji je,i nejde ga 0.3l nego 0.5l.
A tekucu mast nisam mogel nabavit a treba mi cjeli tjedan freza,pa za razliku kaj je do sad bil prazan ili neko motorno ulje unutra, hipenol 140 mu bude jedno vrijeme vise nego dobar.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Ne piše "tekuća mast", nego "polutekuća mast" ! Znači imaš tri različita segmenta na mtk: mjenjač, gornja distribucija, donja distribucija. U prvi segment ide ulje (koje sam već naveo), a u druga dva segmanta ide polutekuća mast +ulje sea 80. Znači u gornju distribuciju taj mix. 150 g, a u donju distribuciju isti taj mix 300g. :mad::
Da nisi možda nešto pomiješao ?:(hi):

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Dal je to debata o formuli 1 ili o zastarjelom motokultivatoru za kojeg je svejedno koji je proizvođač lagera ili ulje.Važno da se vrti jer brzine i velikog opterečenja tu nema.20 godina je bilo dobro ulje koje je bilo tvornički naliveno a sad extra ulje za starudiju ma dobro je i ono ispušteno iz auta kod izmjene.Sa skupim ležajevima i skupim uljem starudija neče postat kao nova.Ko ima dosta posla za kultivator mora počet mislit i na amortizaciju pa na novi stroj prave marke.Znam da je težko sad zamislit za kupit novo ali ni starima nije bilo lako tad kupit ove koji su sad pomalo zastarjeli.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Upravu si abart,al da joj bar das osnovno pa ce duze radit kak treba.
Lezajevi i semering 54kn.
Danas kupljeni 5novih lezajeva tri semeringa i tri oringa 140kn.
Dvije litre hipenola 140,80kn.
Tak da za nekih 270kn rjeseni vecina problema a meni takav stari stroj vrijedi puno.
Za novi nemam novaca...

Najnoviji postovi

Na vrh