• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT motokultivatori

• Temu pokrenuo staffmen
  • Datum prvog posta

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Nemam ni ja,ali mi ne idu u tikvu saveti za kupnjom skupih renomiranih marki lagera,ulja i sličnih prčkarija jer sa ugradnjom tih se životna doba KPL stroja neče produžit za narednih 20 leta.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
U taj mjenjač ide ulje gradacije sea 80, i iako je bilo unutra 20 godina još uvijek je boljeg viskoziteta od onoga "ispuštenoga iz auta" koje nema ni 10% viskoziteta od potrebnoga. Ako netko ima starudiju i ako to zadovoljava njegove potrebe (vjerojatno bolje od nekih novijih !), to nije razlog za omalovažavanje ! "Ispušteno ulje iz auta" si stavljaj ti kamo god želiš ! Nema potrebe da takve savjete dijeliš drugima.:icon_oak:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ulje sea 80 ne postoji.Ja živim i radim u realnom svetu i svi strojčeki i traktorčeki mi služe i rade kak treba sa realnim ulaganjima jer sam jih sam kupio,za tebe neznam.

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Kako ne postoji?

hipoidno_ulje_b_sae_80w_4l.jpg

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
U jednom od prethodnih postova sam jasno napisao "INA - UMOL SEA 80", tako da onaj ko pročita one postove koji se odnose na određenu diskusiju zna o čemu se radi, a onaj ko pročita samo jedan post onda je to rezultat takvih postova. To je starija oznaka za ulja koja se kod većine ulja (koja se na našem tržištu može kupiti) se ne koristi, ali se npr. na ulju super 3 uz ostale oznake koristi i ova oznaka "SEA 15 W40". Tako da je jasno o čemu se tu radi!:(talk):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
SAE, za SEA nis ni ja čul kak god mlad bil :icon_scratch:

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Ima čak i AES I ESA,,,,Samo su ograničene količine napravljene ,od svakog po nekih 36.7L ,,,al ovo nek bu među nama...muha jezik za zube,a zube na klin...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Bi ja, ali sramote da neki forumaš dojde u dučan i zatraži SEA ulje, ili da mu trgovac jadrana zagrabi.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Danas raskopal kuciste getribe i lamela,kupljeni svi semerinzi lezajevi,orinzi i 3lamele,jedna lamela 70kn.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Prije par dana si skidao i mijenjao ležajeve i semeringe na izlaznom vratilu a danas si rasturio mjenjač i kvačilo, što ne bi bilo bolje da si sve odjednom napravio ?:icon_hang:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Izlazno vratilo nema veze s ovim djelom getribe,pa se i zasebno moze slagati.
Izlazno vratilo je na jednoj glavcini aluminijskoj koja se skida sa 4 imbusa i ima jednu brtvu.
Sljedece kad ovo sredim je na redu rotofrezeza,donje vratilo pogona freze.

Brgud evo gledaj razvrstano.:(nerd):

Posljednje uređivanje od moderatora:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Mrgud jesi več naučio sa gugla šta znači kratica SAE za ulje.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Dajte prestanite zezat,zamjenil je slova i kaj sad smak svjeta?

Brgud,za sada je frezala samo pola sata s tim uljem i dobro se zgrijala i nema nikakvih sumova i primjetil sam da se puno lakse i glatkije salta.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Vjerojatno se sada bolje šalta nego prije ako uopće nije bilo (nikakvog ulja) ?:(inlove):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da cesto je bila bez ulja,al sad je bombon.
Danas sam raskopal dif freze...

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Vodi raćuna kod sastavljanja na debljinu brtvi jer se nebu dugo vrtela poslije sastavljanja.
Škakljivog posla si se primil.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Brtva je ista koja je i bila samo namazana sa sim 80.
Brgud ima veze kod te jegne brtve kaj ima ide komad u kojem je lezaj i semering i kad bi brtva bila deblja zubi tanjurastog nebi dovoljno naljegali ako nebi opce stavil mozda bi cvikali zupcanici.
Probal sam smanjit zazor izmedu gornjeg zupcanika i tanjurastog i malo sam fulal i sad moram oped otvorit i vratit gornji,tak da ima dosta zajebancije,a sve jetjesno.
Nisam ga stigel dokraja slozit jer sam na posel zurio,navecer nastavljam.
2 od 4 lezaja nisu isli van bez grijanja i radapcigera.
Kod svakog lezaja je distanc plocica,jednu sam popigal i lezaj ne sjeda do kraja kak bi trebal,pa sam kupil novu.

Najnoviji postovi

Na vrh