• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT motokultivatori

  • Temu pokrenuo staffmen
  • Datum prvog posta

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Obavezno oring i semeringe nove i kod sastavljanja pazi kako i do kuda idu semerinzi i da su pravilno postavljeni.
Na kvačilu još idu dva veča oringa i dva mala.
Otšarafljivanje onih šarafa kučišta ležaja na izlazu getribe treba grijat i tuckat.
Zašto skidaš ona dva vijka za štelanje kuplunga?

Imaš u temi imt 504 mojih slika kak kak sam ja raskapal i slagal neke djelove pa si potraži motori i dio prijenosa su isti kao i na 506.
 

alenr

Član
Tu od
1 Velj 2015
Poruka
30
Čini mi se da na kvačilo idu tri gumice. Sad ne znam otkud tebi dva veća i dva mala.
Za štelanje kumplunga je jedan vijak, a htio sam ga skinuti i njega kad je sve već skinuto.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Idu ti dva velika oringa na onu tubu u kojoj je opruga i oni dihtaju da ulje nejde van iz getribe jer se ta tuba miče,i kod montaže ju namaži tovatnom mašću.
 

alenr

Član
Tu od
1 Velj 2015
Poruka
30
Tako je. Dva veća na tu tubu i još jedan na poklopac od te tube. I nema više gumica za kumplung.
sutra ću kupiti set dihtunga.
Znači u setu trebaju doći 4 gumice i 4 semeringa
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
U setu su dihtunzi svi i orinzi a semeringe si kupiš gdje hočeš.
Inače za nju imaš sve u autopoljostroju na sveticama u zg.
Magnet nisam još skidal al bi motalo na radilici imat mali pipac ili ti osigurać u koji ulazi nosać magneta i samo tak mora biti stavljen da bi bacal iskru u pravi tren.
 

alenr

Član
Tu od
1 Velj 2015
Poruka
30
Tako je na radilici postoji taj pipak kako ti kažeš odnosno kajla, nego ja pitam za položaj magneta u odnosu na nosač magneta. Dolje na slici je lijevo magnet, desno nosač magneta. Nosač magneta možeš postaviti na radilicu u samo jednom položaju pošto ima kajla, ali magnet možeš na nosač postaviti na četiri različita načina. Pogledat ću to sutra detaljno i malo bolje prostudirati al mislim da to ne bi trebalo imati utjecaja na paljenje kako god postaviš magnet na nosač.

Fotografija0264.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Gore su četiri magneta i ja mislim da nema veze kak je postavljeno
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jesi možda slikal magnet dok je bilo složeno?
I meni se čini da nema veze kak bu magnet u odnosu na nosač.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,572
Lijepo si sve očistio, za pohvalu. Magnet nije trebalo odvajati od nosača (može se izvaditi, komplet sa ventilatorom). Ja ga nisam odvajao, ali mi se čini da ne mora biti u određenoj poziciji, jer je excentar koji otvara platine na radilici. Vijak utvrđivača brzina (lagano - kratko udariti sa šipkom manjeg promjera od navoja, da ne oštetiš navoj) ali i ako ne budeš mogao, nemoj forsirati. Malo ćeš teže ugurati polugu unutra (nauljiti prije). U kompletu brtvi imaš semeringe i gumice (o - ringove). Brtve ne treba ničim mazati. Ako budeš mijenjao ležajeve, njih kupiš posebno.:(clap):
Pripazi kod montaže ventilatora da ti ne sjedne na vijke koji drže magnet na nosaču (sa unutrašnje strane ventilator ima udubljenja za glave tih vijaka), treba biti u istoj visini sa uzubljenjem.
 
Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Brtve ne da netreba, več se nesmije ničim mazati kod dvotaktnih motora. naročito brtvu kartera.
 

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,735
@alenr
Ja imam IMT 506 i nedugo sam slagal paljenje na n jemu. Nema nikakve veze kak okreneš !!
imam i knjigu za njega i ak kaj zatrebaš - pucaj !
 

alenr

Član
Tu od
1 Velj 2015
Poruka
30
Da ekscentar koji otvara platine je na radilici i tako sam i mislio da položaj magneta nije bitan, kako god ga postaviš treba raditi, al rekoh svakako da priupitam znalce.
Isto tako za mazanje brtvi, ako sam dobro očistio nema potrebe, a evo i vi ste mi to potvrdili da se ne radi.

Pokušat ću još sutra onaj šaraf od poluge mjenjača odvidat, ako neće nema veze, nije mi problem polugu ponovo vratiti nazad pokušao sam danas nije problem, gurnem onaj jezičac unutra šarafcigerom i onda drugim šarafcigerom ga pridržim kroz otvor gdje se vidi feder i samo ubacim polugu.

Nosač magneta sam skidao zato što sam se malo mučio dok sam ga skinuo.
Nisam imao odgovarajući radapciger onaj od tomosa ne paše, imao sam onaj obični dvokraki koji mi je bio malo povelik pa sam nešto složio da bi mogao iščupat magnet.

Pronašao sam literaturu na netu gotovo svu. Malo to pogledam, malo mi vi riješite neke nedoumice i kad to budem slagao ne smije biti problema.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Za magnete nisam siguran ali na kraju probaj dal baca varnicu i kakvu. ako je nema ili losa probaj zakrene magnet za 90 stepeni pa vidi onda. Nisam bas siguran ali mozda bude neke veze koji pol je spram bobine u trenutku kad platine razdvajaju.
 

alenr

Član
Tu od
1 Velj 2015
Poruka
30
Danas popodne sam sklapao motor. Morao sam još nešto obaviti u grad pa nisam stigao sve završiti, odnosno namotirati motor i staviti kaburator i rezervar.

Što se tiče magneta.....
Kad sam sklopio motor samo sam probao potezati kako baca iskru.
Iskre nije bilo. Onda sam zaokrenuo magnet za 90 stupnjeva i dobio sam iskru.

E da pitam jednu stvar....
Koliko zatežete lanac? Ja onako na osjećaj jednim šarafcigerom upirem lanac i onda ključem 13 zategnem onaj šaraf za zatezanje. Očito ne valja ni pretegnuti lanac.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Zatezes ko i remen na autu otprilike da kad upres prstom mozes ga ugnuti par mm na sredini. Nevalja ni labav da tandrce ali ni pretegnut jer na udarac moze i puci a istezanje je ubrzano.Zlatna sredina uvek najbolja
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Sve je to lepo samo ja 506 nemogu da smislim. Svaka vama cast ali meni u dvoriste neulazi. Danas sam upravo bio nakratko u S .Pazovi
 

Meštro

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
34
Ma ja ga koristim samo za da uradim 10 tak ari baste i dva puta godisnje ofrezam pola jutra vinograda i vocnjaka i to mu je to,prikolicu sam mu kupio slucajno nasao sam je jako povoljno pa bilo mi zao da je nekupim neka stoji zlu netrebala. Bio sam par puta usluzno da frezam i rekao sam tad i nikad vise :icon_axe: Ali sve u svemu ne mogu se pozaliti stvarno na njega ima preko 30 godina sve fabrico na njemu i uz odrzavanje mene sluzi i bolji mi ne treba za ozbiljnije stvari tu je ova masina :icon_cool:
 

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,755
I kod mene IMT 506 83 god, 32 god star, bez kvarova a naradio se pošteno... freza od prvog dana vinograd dva put godišnje, u njemu 3400 čokota, redi širine 165 cm.... radi doma sve po vrtu itd... u zadnje vrijeme je malo rasterećen jer je tu nova honda 620 koja baš i nije pokazala kvalitetom u odnosu na ovoga...
 

Najnoviji postovi

Na vrh