Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Ako me sječanej dobro služi bilo je nekih razgovora tu po forumu, mislim da je čak Bobo to pričao da ta serija 752 ima nekakve veze s Lemindom, valjda su se tamo sastavljali, ali ko će ga znati, ne sječam se više.
Evo nakon izoranih 4rali plamenovi samoostreci lemeso su se pokazali super,nema piganja nema tragova trosenja i ostri su ko britva.
Isplate se i vrijede svaku kunu,svi oni lemesi kaj se tu kod nas proizvode ne vrijede pisljivoga boba,ovi su pojacani i mislim da ce barem duplo duze trajat od obicne feder plate.
ja sam isto kupio plamenove lemeše u Šidu u srbiji
platio sam ih 6000 din tj. 3000din je jedan za imt 757.20 plug a to je oko 200kn
daska za isti plug je tamo 4650din što je oko 300 kn
a kod nas je 520kn ista daska
Ja imam plamenove obične lemeše. Preorali cca 3 kj i toliko se istupili da više nisu u zemlju htjeli. Sad pred jesensko oranje odnesem kovaču da ih sredi. Čovjek udari par puta čekićem i kaže: "Ovi bi se mogli na hladno kovat". Tolko o kvaliteti materijala. Sad sam isto s njima orao i sve dobili zube ko pila. Mekani užas. Ovo je samo moje iskustvo i ne kažem da nevaljaju, al ja ih sigurno više kupit neću.
Tako i ja imam mišljenje savijalise u oranju koliko su bili slabi izorao nekih 13kj i potrošili se cjeli.
Sad imam neke poljske za 100kn kom koji suse morali prvo odkovati onisu do sad bar 20kj porali i skoro kao novi.
Nisam probal obicne plamenove al ovi pojacani i samoostreci su jaki i tvrdi ko kamen,par puta sam po asfaltu spustil i strugal slucajno kod ulaska u njivu i ni ogrebotine,spice cjele i u komadu,jos moram 4rali poorat pa cu ih nakon sveg oranja pregledat jos i napisat iskustvo.
Prednost je kaj je mokro pa se i ne trose ko u suhoj ilovaci.
Jedno ljeto sam oral neku travurdu a zemlja suha ko barut,i idem maknut travu sa pluga nakon izlaska iz brazde i primim se za lemes a on vruc...
morate se više družit sa kovačima...ako ih još ima...da vas bar nauče kakvu muziku lemeš mora dati...probaš to još u dućanu...
...ma znate ono, jel gluh ili zvoni...:x:
kod nas u bosni kobvaca jos ima, meni napravio navario na ove moje raonike, feder platu, otkovao, i sve me kostalo 50 EURA, ja zadovoljna, uzorao do sada nekih 6 ha, ne vidim znakove trosenja, ne namjeravam ih otkivati , dok ne poorem jos 4 ha,