• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT plugovi

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
NH-kaže da ih ima doma,ali nema vremena da ih prišvasa gore. Po viđenom,ni ne trebaju mu,zaorava bolje nego neki veliki razvikani i opremljeniji plugovi...
Nemam pojma,nisam baš obračao pažnju na ramu,to je IMT 756,kaže da je ostao 12 cola,a možda i je malo širi...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Koliko vidim samo je nosač zadnje brazde pomaknut (produžen) u nazad, znači da nije dirana colaža.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Vidi se da je produživana i ova kosa okrugla poluga,i glavna cijev rame,tako da je NH u pravu,najvjerojatnije je dobio oko jednog cola...

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Navari na njih pontu od feder plate pa ih možeš još koristiti. Pontu naoštriš.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Našao sam orginalan IMT-ov plug 610.10 - 16 cola, kao nov. Cijena 250 eura. Pa me interesjuje dal je to prevelik zalogaj za mog IMT 533. Idem logikom da se može i smanjiti širana brazde na samom plugu, dal je to OK.

Samo da javim rezultat oranja. Plug ore fenomenalno. S obzirom da sam neiskusan i poslije jedno sat vremena štimanja pluga u njivi uspio sam uštimati tj da traktor ide fino, ne vuče ni lijevo ni desno. Okređe brzdu 100%, nema nigdje da ostaje napola. Jedino me malo zezalo na jednom djelu gdje je bilo mokro, pa sam malo morao podizati, jer traktor proklizuje (nema blokade).

Uglavnom ja sam prezadovoljan, jeste malo sporo, a dublje i bolje nije uzorano nikad.

Hvala na preporuci svima.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dal ima možda netko ili zna za nekog da ima kakav IMT 755 plug (2x10") rastavljen ili bilo kakav da stoji u koprivama, bilo niski ili visoki svejedno, a da ga hoće prodat za dijelove?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Sto ti treba od djelova??
Meni takoder treba nesto sa 756, a moze i sa 755 pluga, pa razmisljam uzeti cjeli plug.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Trebam sve ono kaj treba da se doda 3. brazda. :)
Znaći, trebam gredu, jedan nosač brazde i jednu komplet brazdu, upore si napravim sam, to ne problem.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Hm, jesi kad probao raditi sa 3x10 plugom????

Zašto njega praviš??

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
To je promašen plug,nekad sam radio isto to,što bi Šanana sad..Bio sam mlađi,pamet nikakva..
Danas to nebi radio više..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Nisam,a šta je bitno dal zimska ili nije ?
Premali zahvat,nebreš dubinu imat s time,ili jednostavno nisam imao sreče..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Pitam zbog dubine da.. Imam i ja Imt 755, možda bi ga isto složio na 3 brazde za plitko preoravanje strnista..

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Zato jedino može služiti i to ako nema slame da štopa, a za zimsku 755 nije, nego 756 imam sa 2 brazde, pa još nekako i odradi posao, nisam 100% zadovoljan.

Ako već i pravi to, onda bolje 756 i 3 brazde, jer kod mene sam vidio nekoliko slučajeva gdje 3x12 ide lakše od 2x14, kako neznam, i to sa mtz 82.

Kod pluga je najbitniji klirens i rastojanje plužnih glava, klirens kod 755 još nekako je i dovoljan, al jako je malo rastojanje plužnih glava i tu štopa, 756 još nekako prolazi, dok ću probati za 560 zakačiti 757, i ako bude htio normalno vući, onda ću kupiti takav plug, jer ima klirens 72cm i rastojanje plužnih glava 94cm.

evo i tablice:

Posljednje uređivanje:

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
meni isto nebi bil viška 756vk za djelove ako ko zna, pukel mi je tam di se kopča topling poteznica a neznam kak bu se to ponašalo kad bi zavaril...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Normalno da 755 nije za duboko oranje niti za zaoravanje nekakve ekstremne mase. To bi više poslužilo za neko ugarenje, plitko oranje strništa...ništa više.

756 s 3x12" nemogu vuči sa 565, dok bi 3x10" vukao baz problema, no to je sad manje bitno dal bi se radio 3 br plug ili ne. Imam doma visokog 755 evo sad ga baš malo renoviram i budem nešto oral s njim, vjerojatno sa 539 da probam kak to ide.

Najnoviji postovi

Na vrh