ako je pumpa hidraulike loša ili pri kraju dolazi do miješanja ulja u pumpi i do zagrijavanja ulja. to se može riješiti sa večom količinom ulja ili sa ugradnjom hladnjaka ali ni pumpe hidraulike nisu više tako skupe kao prije a niti kvalitetne. probaj izmijeriti pritisak ulja na vruče.
Kyd smo kod komandi jel ima netko sliku kako izgleda mehanizam kojim se upravlja s 4 razvodnika preko dvije rucke ?
Ali da su razvodniki u redu kao kod ovog skipa
http://www.njuskalo.hr/kombinirke/kombinirka-torpedo-4x4-oglas-4911100
treba mi mala pomoć gledao sam danas ovu mašinu i puno mi je bolja nego skip samo me muči mjenjač i kvačilo kako to radi i koliko je kvalitetno pa ako neko nešto zna da mi pomogne
Po ovome, ima hidrodinamički prijenos snage. Dakle, bez stupanjski mjenjač, položaj napred - nazad, a snaga i moment ovise o okretajima motora, odnosno, "koliko si dao gasa".
Prednost? Spustiš prednju korpu na zemlju, guraš i daš pun gas, on šta može (koliko ima snage) radi (gura, kopa, čupa), šta ne može staje, ali nema klizanja i opterećnja lamele, dakle, to je kod građevinskih strojeva po meni velika prednost.
E sad, nisam imao iskustva u praksi, kako se to pokazalo kod Torpedo kombinirke, ali mislim da tu nema improvizacije, vjerojatno su preuzeli nečiji pogon, tako da, trebalo bi biti OK.
Također koliko vidim radi se "P" konstrukciji polužja prednje lopate, pa je tako stroj pogodan za utovar i prijenos materijala, a manje pogodan za kopanje prednjom lopatom, naravno, može "grabiti" na razini ispod osi kotača, ali nije za dublje kopanje tvrdog materijala prednjom lopatom.
ima jednu ručku za napred nazad kao reverzer a sa desne ima kao mjenjač sa dvije brzine. nije bilo gazde kod kuće da mi pojasni
http://www.njuskalo.hr/gradevinski-dijelovi/automacko-kvacilo-torpedo-kombinirku-75ks-oglas-3785299
znači sva tehnika se nalazi ovdje
Banijac, kupuj ovo i ne razmisljaj ni trenutka... Ako je stroj u redu i ima papire (ne znam je li to tebi bitno ili ne) ali ovo je super cjena za ovakav stroj...
Od SKIPA je ovo svjetlosnim godinama unaprijed i to je jedini logicni odabir. Brat je za skipa s papirima pljunuo 40 000kn i da je tad bila ovakva torpedo kombinirka ne bi ni trenutka razmisljao. prednji pogon vrijedi na tom stroju vise nego sam skip. Vec razmisljamo kako da ubacim na skipa prednju vucu jer je bez nje skoro pa neupotrebljiv u poljoprivredi...