@Kloki: Covjece, to se trazi!!! Gdje, posto, koliko tesko za nabaviti, na koje sve traktore pase (ovdje je koliko vidim montirano na 533 ili 539), Moze li se taj razvodnik prebaciti u nacin rada da radi s jednoradnim cilindrima (kipanje prikolice, rad s beracem...)
davaj informacije cim prije mozes, jer je ovo bas ono sto se trazi, posto ne smeta za kvacilo na 549
MLJAC!
@abrkili: Kao sto rekoh, nije mi cilj bio omalovazavati, ali samo kazem da si ti vjerovatno s tom tanjuracom radio u 1. brzini... Dovoljno je samo reci da je moj isao u 2. gdje god je mogao. Druga zlostavljanja koja je trpio ne zelim ponovno nabrajati, sto niti jedan normalan traktor nije dozivio (najvjerovatnije)...
samo me cudi kako dobro pali, unatoc tome sto ocigledno izbacuje ulje na sve moguce i nemoguce rupe. Puca od snage... Nedokucivo, bar za mene :scratch
Koji god sam traktor vidio stari i izradjeni da je isao na generalku (na samo IMT) je teze palio, gubili su snagu postupno... Sve simptome su imali... Na mom nekad i nekad zeza jedna brizgaljka, pa "preskace" na manjem gasu. Sve u svemu, ja sam tim traktorom prezadovoljan, jer je bio zanemarivan po pitanju redovnog odrzavanja, prvihi 15 godina, dok ja nisam "stupio na scenu"... bez obzira na sate, ulje su mu mijenjali samo pred oranje strnjaka a filter svaki drugi put. UZAS
Ne kazem da mi nismo krivi, ali cudno je sto je toliko izdrzao...