abrkili kaže:firemanpeter:tzv. ''plavi dizel'' je obično dizelsko gorivo obojano plavom bojom,kojoj je cijena niža,jer na taj način država subvencionira seljake i ribare..a obojano je plavom bojom jer se tako lakše kontrolira,pa kad policija kontrolira osobna vozila(u koja se on ne smije sipati,jer je namijenjen traktorima i brodicama),kad ti izvuče iz rezervoara uzorak,odmah zna o čemu se radi... ali svejedno ga svi redovno toče u svoje ljubimce.kako kod vas to ide?ima li kakvih subvencija što se goriva tiče?
neki dan sam se zgrozio kad sam vidio kako neki buržuj toči u svoj MERCEDES E klase plavi dizel... :shock:
zrine892 kaže:
Bobo kaže:Kad povucem rucnu, stop svijetla su stalno radila i plastike su bile toliko vruce da sam se bojao da ce se rastopiti. nisam se sjetio samo odspojiti prekidac od stop svjetala...
abrkili kaže:zrine892 kaže:
Bobo kaže:Kad povucem rucnu, stop svijetla su stalno radila i plastike su bile toliko vruce da sam se bojao da ce se rastopiti. nisam se sjetio samo odspojiti prekidac od stop svjetala...
e ne čitaš,ne čitaš... joj,mora da si zaljubljen u neku malu mađaricu.
dstrnak kaže:kad smo vec kod plavog dizela,gdje ga se moze kupiti (ako uopce moze ) na podrucju Pozesko Slavonske - Brodsko Posavske zupanije bez onih poljoprivrednih kartica,posto se poljoprivredom bavim iz hobija i recimo bure od 200L bih imao dosta za cijelu godinu.
Patrik kaže:dstrnak kaže:kad smo vec kod plavog dizela,gdje ga se moze kupiti (ako uopce moze ) na podrucju Pozesko Slavonske - Brodsko Posavske zupanije bez onih poljoprivrednih kartica,posto se poljoprivredom bavim iz hobija i recimo bure od 200L bih imao dosta za cijelu godinu.
evo ti link od INE pa tu malo pogledaj, klikaj:
Obrisan neispravan link.
Kontam kaže:Hvala.Ne čini mi se loša. 546 možda ima kvalitetniju za nijansu, pošto je voćarski. Nadam se da će biti na sajmu da se vidi uživo :| Fali ti jedino rotirka još Malo sam surfao na netu da vidim razliku između motora M33/T i DM33/T kao i razlike između serija DM33/? Evo što sam iskopao, izgleda da je taj DM33/T dobro sklepan...
Obrisan neispravan link.
abrkili kaže:dstrnak:kod mene u Novoj Kapeli možeš natočiti bez te kartice,ljudi dolaze u aute točiti... samo ti je malo skuplja cijena od INA-e,6,35 kn/l...
Bobo kaže:@Smiljan: Koliko imas stakala na kabini sa zadnje strane? Jedno veliko ili imas uz njega jos i jedno malo kao i ja na 549?
Vidio sam u Pozegi par komada 539 s tim manjim staklom na zadnjoj strani, dok traktori po sajmovima to staklo nemaju. Radi se o 539 P modelima...
A "sajamska" kabina na 549 je uradjena bez greske. Kad je moj traktor dosao, malo sam bio razocaran sto i moja nije takva, no onda sam se sjetio da sam kupio IMT
Sto se goriva tice, (iako nije to za ovu temu) dstrnak, jesi li probao ici u Biskupce? TECHNIC tamo ima svoju pumpu za plavi, i nekako sumnjam da traze knjizicu svaki puta