Hmmm, sto ja s traktorom radim, 549 je puno bolji izbor, posto bih ja na 550.10 treci dan ako ne otkinuo, onda ozbiljno ostetio rezervoar goriva... To mu je po meni jedna velika mana i ja s takvim traktorom ne bih mogao raditi, posto se svuda provlacim i treba mi klirensa od zemlje, sto ovaj traktor ne pruza. Kolege su se u isti tren slozile samnom, jer znaju da taj traktor za mene nije upotrebljiv. kabina je odvojena od traktora i puno bilje instrumente ima 550.10, te u kabini na ocigled ima vise prostora. rucke mjenjaca su duze ( i ja planiram kod sebe produziti) te je mjenjanje brzina komfornije. Pedale nisu za 5, vec za 10... Na 549 je papucica gasa lose rijesena, dok 550.10 ima to rijeseno vrhunski. Papucece ne idu kroz pod, pa ima osjetno vise mijesta za noge. Steta, pa nije bio otkljucan.
Cijenom od 150 000Kn mi se ne cini privlacan, pogotovo sto u toj cijeni nije hidraulicni razvodnik, te vece gume... Dakle, moze biti jos skuplji, ali ujedno i jeftiniji, jer gdje pobogu pronaci tako malu prikolicu da ju on moze povuci a da ima dvokruzne zracne kocnice? Ne razumijem zasto forsiraju dvokruzni sistem na njemu umjesto hidraulicnog razvodnika... Imaju oni i svojih muha
Vrlo mi se svidjelo na njemu sto ima pojacanu koljevku i drugacije rijesen nosac prednje poteznice, te se na njega bez problema moze okaciti i 300kg utega, dok na 549 ne moze. I kad se napravi dobar nosac, kljevke su pucale, tak da ono... Moram napomenuti da je moja koljevka iz tvornice dosla napuknuta, no nista kriticno. Ako ikada i pukne do kraja, znam kakvu cu kupiti, jer 550.10 ima bar 3 puta jacu, posto su to pri projektiranju 549 previdjeli...
Traktor kao takav u cjelini mi se dopao (Osim auspuha), pogotovo zbog mat crne boje motora, mjenjaca i ostalih dijelova koji su standardno sivi. Primjetio sam da je IMT i ostale traktore poceo bojati u crno-crvenu kombinaciju. Puno su lijepsi nego sivi.
Takodjer je veliki napredak mjerac ulja u mjenajcu, te cep za dolijevanje na trubama sa zadnje strane, sto je veliki plus, obzirom da se radi o IMT-u, a oni su "suplji" pa ulje treba gledati cesce nego rjedje
I na kraju sam se sjetio da na 550.10 koji je bio izlozen na sajmu nema lance granicnike na polugama hidraulika, te one bez problema dodiruju gumu i tako ju unistavaju. Ako pak zelimo sacuvati gume, moramo kemijati.
IMT bez propusta, k'o sarma bez mesa...
Sve u svemu 7/10...