Tekst se ne odnosi direktno na tebe, ali djelomice i da. Vise ljudi je pricalo da 539 moze izdrzati 10 000, ali ja u to jako tesko mogu povjerovati, jer svoj 539 poznam u dusu i znam da do 10 000 nikada nece izdrzati.
Cuj, ja jos nisam ni cuo za IMT 539 koji je progurao bez generalke preko 10 000, a kamo li ga vidio. Ako je radio 50 jutara zemlje + usluge, onda ti pogotovo ne vjerujem, jer za tako mali traktor je to jednostavno nemoguce, pa makar i da ima keramicke klipove i dijamantne cilindre...
Kazem ti, ova picajzla odrzava traktor kao da ga je on napravio i kao da je kostao 100 000€, a ne 7 000 DEM koliko je i placen 1982.g.
Ne znam sa 100% sigurnoscu, ali preko 10 000 i da je radio 50 jutara zemlje mi zvuci kao nemoguca misija za ikoji 539...
Moj 539 je prva serija 1981.g. i sad ima oko 8 000 sati (takodjer sat smrdan) i stalno je ganjan. Palis se samo i jedino s grijanjem i kad radi, vise u njega tocim ulja nego goriva. Imam bocu od 2.5l u koju hvatam ulje koje curi na odusak iz glave, te kad se napuni, to ulje vracam u motor... Ide on i dalje, ali to vise nije traktor koji je isplativo odrzavati, nego je potrebno raditi generalku na njemu. Ove godine najvjerovatnije ide i nas stroj na generalku... Dotrajao i gotov je. Ima snage, ali meni se ne da vise pretakati ulje...