Bobo kaže:Autobusi se vrte na 1800 okretaja na max gasu, tako da ono... nisu busevi mjerodavni.
Kao kad mi netko napise da 539 ima 10 000 radnih sati i da je sve na zamlji napravio. To takodjer nije istina, jer u selu imam picajzlu od covijeka koji uvijek ispod 100 radnih sati mijenja super 5 ulje (kad ore, cak i na 80 sati). Radio je s traktorom uvijek preko 20 jutara zemlje par godina 27 jutara, ali ima pol sata voznje do njiva, i pol sata nazad. Traktor u iznimnim situacijama radi na iber gasu, a rijetko preko 2 000 okretaja. Tokom nekih 10 godina taj traktor mu je sluzio kao jedino prijevozno sredstvo, tako da se s njim vozao pozega i nazad (32km) jako dugo... Taj traktor je na 10 000 pisao ulje na odusak vise nego moj 539 koji kad upali pljune dec i pol... Moj jos uvijek nema 10 000, ali sve je to napravio na zemlji i uvijek je na iberu. Uvijek se cudim kad upali, jer samo cekamo dan da "umre". Po ljetu se mora paliti s grijacem...
Mislim da je tvoj koriti ovaj motor. Obrisan neispravan link.
Jeste da isti postize 2200 obrtaja ali to je za njega mnogo,jeste da su prijenosno odnosi kratki pa se mora dati pu gas da razvije tih 25 km/h,to
je trocilindras i jako vibrira,Ratarko spomeni druge motore od busa i ,pa ti imaju 140 milimetara hod i oni bi se razletitli kada bi se vrtili preko 2200 o/min.,stari MB OM 401 i M402 su se vrtjeli i vise,posto su imali mnji hod klipa.
Te male trocilidrase nemojte vrtjeti,to su takvi i sluze za lakse poslove,motore koji imaju mnogo veci hod od precnika netrebaju orgije,po meni je to najveci promblem,isi ima najbolje okretni momenat na 1300 a obicno se ore na 1500 i to je dovoljno.