Moj 539 je samarao desnim tockom kad mu se prednji kraj olaksa, puna prskalica, tanjurace i slicni prikljucci...
lijeva strana nece nikada samarati, jer se pokrece direktno od puza volana i tu se da ukloniti luft cisto zamjenom kuglica, ili ubacivanjem jos jedne kuglice i puz. Desna strana samara jer se pogoni preko dva segmentna "zupcanika" i oni se s vremenom pojedu, i medju njima se napravi zazora. Zazor postane toliko velik da se krenu razbijati jedan o drugi i tako se onda ekspresno povecava i desni tocak sve vise i vise samara.
jedan od lijekova je postavljanje ekscentricnih cahura na taj segment desne strane kako bi se priblizio lijevom i vise se "uzubio", ali tu postoji opasnst da ce volan postat tezak pri krajnjim polozajima, jer oni u pravili nusu ni potroseni, vec samo sredina. Pozeljno je onda zupcanike odnijeti tokaru da ih "izjednaci".
Drugi lijek je zamjena jednog ili oba segmenta, jedan je 500Kn a drugi 700kn. Na mom 539 je zamjenjen ovaj jeftiniji, i sutra kad ga budem vozio kuci cemo vidjeti. kad je puz bio sastavljen, lufta izmedju segmenata skoro pa nije ni bilo...
Treci lijek je "remecenje" spura prednjih tockova, tako da ne budu paralelni jedan s drugim. Tvornicki bi prednja strana trebala biti 3-5mm uza nego razmak na straznjoj strani kotaca, tako da spone uvijek pri voznji ravno budu "utegnute", posto ce se tockovi "boriti" da idu ravno. Prednji razmak se jos malo smanji da tockovi gledaju vise jedan prema drugom, ali ovo onda jako "jede" prednje gume...
Malo je komentar duzi, ali se nadam da ce nekome pomoci.
Bubu, sto se 82 tice u usporedbi s 577DV, ne znam sto bih ti rekao. Em je jaci motor, em ima 4-5 brzina u kojima moze pristojnom brzinom orati. Po tvojoj prici je 577 bolji, sto je moguce na ravnom terenu, kod covjeka koji ne iskoristava tu 82 kako treba, pa ga ti koji ganjas 577 sustizes i uradis posao bolje nego on. Na brdovitom terenu 577DV nema sto traziti kraj rusa 82, u to se kladim cime god hoces. Rusova prednost se povecava sto se uvjeti vise pogorsavaju.
Vjerujem da ce se sa mnom sloziti svatko osim tebe...
Ja sam za IMT zagrizeniji cak i vise nego ti, ali brate mili, sta je JE...