Ne bih znao ovo za glave, al ruku na srce, to nije do IMT-a nego do Rakovice gdje se motori i proizvode, a da im se kvaliteta srozala, to je ziva istina...
IMT kao IMT se nije pokvario apsolutno NISTa u odnosu na prijasnje godine. Ovo mi je reklo vise ljudi koji su radili u IMT servisu i kazu da je iz pozege tjedno odlazio kamion s pumpama visokog pritiska za Beograd radi remonta istih. Iz prve ruke vam mogu reci da je i moj 539 iz 1981.g. imao puno djecjih bolesti, al su onda bila neka sretnija vremena, pa se sve rjesavalo gajbom piva.. Kad se sve poslozilo za "poznatog kupca" traktori su radili bez greske, kao i svi 539 iz mog kraja, posto zivim u sredini gdje svi svakoga poznaju, i to doslovce. Pa ako ti nemas rodjaka koji radi u IMT servisu, ima tvoj kum, pa nije problem
Ljudi su prije bili sretni da uopce dobiju traktor, bez obzira kakav on bio. Ujak je isao po 539 kojeg je uplatio i zbog fluktuacije valute morao jos tri puta ici nadoplacivati za njega (ako on nece nadoplatiti, ima tko hoce) i dobio je traktor bez spanera. Bio je sretan sto je uopce dosao na red za traktor... A i pravi serviseri su obavljali "nulti servis" prije preuzimanja traktora, sto se danas ne radi.
Znam i za slucaj da je covjek preuzeo traktor, i kad je nakon godinu i pol dana zapeo u njivi, ubaci u 3. sporu, kad traktor ima gresku na reduktoru... Poznali su ga, pa su mu ga popravili "ispod pulta"... Pitaj danas godinu i pol dana nakon isteka garancije da ti tako nesto naprave, samo ce ti se smijati u lice.
Dakle decki, nije se IMT toliko pokvario, koliko su ljudi navikli na 30 godina star traktor kojem vise nije cuda da se nesto i pokvari, a kad kupe nov IMT , ne da im se ni podotezati sve vijke na njemu, i smeta ih kad negdje curi ulje...
Pogospodili smo se i nista vise