Pozdrav forumašima!
pozdrav forumašima, prvi put se javaljam ovdje!
trudiću se da ne dužim puno, prvo da vam , zahvalim na svim informacijama ( sve vaše postove sam čitao po nekoliko puta, ima fantastičnih informacija, svaka vam čast! )
a sada da postavim pitanje koje me muči
imam IMT 539, 87 g.p. prva sam ruka, deda ga kupio iz fabrike, do sada je napravio 880 sati rada, garažiran cijeli vijek, kabina, svi priključni, sve kao novo, malo je šta radio, e sada
ja sam se opasno bacio u voćarstvo, prije mjesec dana posadio sam 5 duluma šljive, imam još 10 duluma starog voća i sve to planiram proširivati maksimalno, imam još preko 60 duluma obradive zemlje koju planiram saditi.
muči me što mi je teren brdski, da ne kažem čuka
čim malo porosi ništa ne mogu raditi sa traktorom, nisu to neki teški poslovi, prskalica, tanjirača... ražmišljam da nabavim traktor sa pogonom na sva 4 točka, isplati li mi se ovaj moj prepravljati ili nabavljati novi, dosta ljudi, pogotovo majstora mi govori da ne uzimam novi, jer je taj stari 1000 puta kvalitetniji od novih u koje svašta ugrađuju.
gubi li puno 539 na snazi kada se doda prednji pogon? koliko para je prepravka, i na kraju ima li efekta?
hvala vam unaprijed na pomoći!