Re: o IMT
zgonja kaže:
e ovako drago mi je da sam naleteo na vaš sajt i odmah sam se registrovao, koliko sam malo video i sajt mi se svidja. ja sam student mehanizacije Poljoprivrednog fakulteta u Zemun i interesuje me imali ovde još ljudi moje struke. inače o IMT mogu da kažem da je najbolji traktor IMT 577, naravno od IMT-ova. Ne znam koliko ste upoznati ali cenu traktora određuje menjač odnosno kvalitet menjača. svi menjači se projektuju za 10000 radnih sati, i kod traktora visokih klasa, jer se smatra da se traktor do tada otplati. Od IMT-ova 577 ima najbolji odnos motor-menjač i nema puno kvarova u tom najvažnijem sklopu jer je napravljen odličan balans. Ovo nisam ja izmislio nego pokazuje statistika moji profesori poljoprivrednih traktora, Ratko Nikolič i Zoran Mileusnič, ga hvale kao najbolji IMT. zanima me vaše mišljenje na ovo što sam izneo i slobodno me pitajte sve ako mogu da vam pomognem imam na raspolaganju mnogo preseka menjača i drugih sistema raznih traktora ako želite bolje da se upoznate sa materijom rad sam da razmenjujemo informacije. puno pozdrava svim posetiocima.
Pozdrav svima na forumu!
Drago mi je da je netko osmislio I ovakav forum…
Inace ja sam jedan od entuzijasta koji isto voli imt-ove traktore.Poljoprivredom se bavim puno manje nego vecina ljudi ovdje.Moj smjer zivota je informaticki…no ostala mi je jedna nostalgija iz djetinjstva i zato volim svake godine bar nesto raditi na zemlji…
Od djeda mi je ostao imt 558 i zaista sve sto ste ovdje naveli za taj traktor stoji-zvijer!
To je bila neka probna serija,pa jedna od zanimljivosti tog traktora je da je brzi u transportnoj-trecoj(ne znam dali sam dobro napisao) od svih 558 sa kojima sam do sada isprobavao brzinu,a koji su proizvedeni kasnije…
Htio sam i pitati nesto…zanima me nesto u vezi imt 577,578,579…da li postoje modeli sa 4brzine+R?
Pitam to iz razloga sto jedan moj susjed ima imt 567 i ima upravo taj raspored brzina…njegova 3brzina je standardna kao i kod svih ostalih imt traktora starije generacije,a 4 jos povecava brzinu…navodno je sve to islo oko 43-45 km/h.(imao sam prilike voziti njegov…letiii..
)…….)
Kada je uzimao taj traktor rekao je da je bilo i imt 577 sa istim raporedom brzina…ti traktori datiraju jos iz vremena yuge…u vrijeme „zelenog plana“…vjerojatno ce se stariji forumasi sjecati sto je to bilo…
Ne znam u koje godine smjestiti proizvodnju tih traktora..vjerojatno od 1980-84…mozda i ranije(ako netko zna zahvalan sam na pomoci)
Sve ovo vam navodim jer bi volio naci bas takav traktor..577,578 ili 579 svejedno koji i daima ima 4brz.+R …
Nesto drugo ili novije mi ne treba jer sav software koji se ugraduje u traktore samo poskupljuje sve to..+ skuplje odrzavanje, meni je programiranja previse i na poslu…
Vidiosam da ima nekih i sa novijim 577..sa 5+R…kakvi su nasuprotonih starih?Kolika im je max brzina?
Zgonja …sorry sto saljem thread tebi kao odgovor(nekom moram..
)..salim se)..no vjerujem da ces se moci informirati I dati mi pouzdan odgovor.
Puno hvala svima na odgovorima!
Pozdrav!