Nema tu špere ni blizu.špera?:scratch
Nema tu špere ni blizu.špera?:scratch
Jesi li mislio na blokadu diferencijala.care gdje sad ovdje dodje blokada i sta se na njoj sjebe pa nece???
Ma znam ja kaj ti mislišma mislim da felix misli na šperu,
Hebate, pa ti ne samo da imaš slika sklopova, već i nekih u presjeku :finga:U jebote skoro zaboravih sličicu
znaci ovi "zubi" na ovoj osovini kad se pokidaju, onda špera ne ukapča?
Fali diferencijal, evo ga.ma on je to kupio traktor za par hiljada da ga moze slikavat
ja mislim da bi mu forum trebo kupit jos opreme :finga:
salim se naravno jel ove fali jos zubcanik jer nema u sta uklopitartyman:
Taj lom ti se dogodi kad se otpuste (a u največem broju slučaja) popucaju šarafi koji drže tanjurasti zupčanik ( vidiš ih na slici prije). Šaraf onda izađe van i udari po kučištu i lom je neizbježan.muhanicar, meni zanima ovaj kvar
Uploaded with ImageShack.us
Ovo sam dva puta video, jednom na 539, jednom na 540.
Na taj isti 539, lom se i dvaput ponovio:scratch
Jel ima neko logicko objasnenje za to?? Zbog cega taj lom?
Onaj dio koi si ti zaokružil je to kaj vi velite špera, a taj dio se zove (bar pri nama) kanđa špere. Ona uključuje na ove zube koje vidiš na diferencijalu, a pošto je uzubljena i na poluosovini omogučuje da se obadva kotača vrte istovremeno.znaci ovi "zubi" na ovoj osovini kad se pokidaju, onda špera ne ukapča?
Kak misliš dal je to jebeno za zamjenit :scratchjel jebeno to zamijenit i kolko bi kosto taj dio
jbga kako ja znam kod vecine 539 to odma strada bil se moglo to napravit sta jace????????
jos sam mlad al brzo ucimOnaj dio koi si ti zaokružil je to kaj vi velite špera, a taj dio se zove (bar pri nama) kanđa špere. Ona uključuje na ove zube koje vidiš na diferencijalu, a pošto je uzubljena i na poluosovini omogučuje da se obadva kotača vrte istovremeno.
Poluga koja uključuja šperu gune kanđastu spojku po poluosovini pa se ona uzubi u diferencijal.
Kak misliš dal je to jebeno za zamjenit :scratch
Ako imaš volju sve se riješi. Ako nema kabine par sati i ideš dalje.
Felix ti si meni jako drag dečko, željan znanja, ali ti još fali iskustva u životu
Nemreš reči da koliko ti znaš (ili znaš ili neznaš). Tisi to samo čul, a nikad nisi videl.
Ja to železje premečem več 20 i kusur let, a u životu sam mijenjal jednom, a i to je bilo kod jednog bisera koji je čak uspel (znam da mi sad nebudu mnogi vjerovali, ali nema veze) zamotati toliko poluosovinu da se skratila i izašla iz diferencijala van. Možda ni ona nije bila kvalitetna, ali kad se sjetim koliko sam lamela promjenil, spojnih čahura čak i jednu spojničku zupčanika u getribi, ma nije za pripovedati tak da ........
Kanđa ti dođe oko 300 kn. Ali to ječ bilo davno kad sam to mijenjal tak da me nemoj baš držati za riječ.
Je tak velim i ja. je*eš roditelja koji svoje dijete nemre uzdržavati bar dok ne navrši 50 godinajos sam mlad al brzo ucim
Svijet ostaje na mladjim zato "stariji" trebaju prenosit svoja iskustva na mlade
da li znas koja je cijena IMT 757.30 = 3 x 35 cm - 14˝ u €Je tak velim i ja. je*eš roditelja koji svoje dijete nemre uzdržavati bar dok ne navrši 50 godina
Samo ti pitaj
Neznamda li znas koja je cijena IMT 757.30 = 3 x 35 cm - 14˝ u €
Neznam
Ustvari nerazumijem :scratch
Pa kaj ti ja ličim na kovača?ma ovaj imt trobrazdni plug