zoran frenki
Član
- Tu od
- 24 Sij 2009
- Poruka
- 78
Hvala druze.
Eto vidiš kak ti je sve lijepo objašnjeno, samo treba malo strpljenja.http://img192.imageshack.us/im
g192/7474/alim9503.th.jpg
Ovde mi curi menjacko ule,posto znam 100/da nije motorno ,samo sam hteo savete posto na ovom forumu ima bas dobrih majstora.Pozdrav iz hladne Srbije.A u pitanju je IMT,e 540.
Najbolje pomagalo bi ti bil ručni viličar ili neka kolica (nije loša ni veča krokodilka), ako imaš pri ruci.E,jos jedna stvar.Kako i sta koristiti prilikom rastavljanja,mislim pomagala za razdvajanje.Jel to je prilicno tesko.Pzdrav i unapred hvala.
Najbolje pomagalo bi ti bil ručni viličar ili neka kolica (nije loša ni veča krokodilka), ako imaš pri ruci.
Ako nemaš onda si možeš nabrzinu napraviti priručna kolica na koja staviš dizalicu, a možeš (ako imaš kam kopčati) koristiti i flašencug.
Ovaj sistem fosne i kojekakvih greda ti baš nebi preporučil, ali ako nema drugog izbora barem metni na gredu nekakve okrugle cijevi jer u suprotnom zaboravi lamelu.
Mada pošto očito nikad nisi kalal traktor na pol, baš i neznam kak bu to sve zišlo. Još ako bu trebalo kvačilo servisirati, a nemaš s čim pocentrirati lamele :scratch
Ja to kad delam pomočnik sa rukom primi spojničke, a ja samo malo pogurnem motorimam jedan nastavak od gedore, koji stavim i obje lamele centriram,a šublerom izmjerim da su otprilike u centru.....iako nebi bilo loše da se neki alat napravi, da radim često, onda bi si to i rješio......al ovako, nije potrebno......to nije nikakav problem za napraviti, samo treba polako......i obavezno traktor u brzinu, da se spojnička neokreće,jer ga nikada nečeš staviti, pa da neznam kako centriraš........