IMT-533 je naj naj traktor al nevoli forsiranje.Teže pali al nadživjeće sve novije traktore.Njegov zvuk na ler gasu vrijedi pet novih traktora.
ja ga imam dosta dugo......nije loš, sve dobro radi.......ALI, ima nekakvih grešaka, što bi trebalo srediti........onaj "semering" kod zamašnjaka što curi, to mi je problem......
ako ideš mjenjati obloge kočnica, kod mene se nije dobro pokazalo.......treba kupiti ljepljene pakne, nove i više nisam imao problema sa kočenjem......
pri obradi djelova (radilica, cilindri, bosch pumpa), treba birati dobrog majstora, pa neka je i skuplji.......
naravno, netreba forsirati......jer moj je nekada mogao do 2500, 2600 okretaja.......pa ljudi ih na toliko i voze, a to neide dugo, pa je smanjen na 2100........a u radu i vožnji se netjera preko 1800......
pumpa hidraulike.......na dosta njih sam čuo da lupa, ili poskakuje hidraulika........moja dobro radi, ako treba kipati prikolicu 2-3 tone, podizati priključke, nema problema........al ove godine sam probao zakačiti naletni utovarivač, i neće podići, pumpa počne lupati......a sa svim drugim radi odlično, šprica 320 litara kada se zakači, ništa nelupa......i diže bez problema
traktor sada ima oko 4300 sati, al neznam da li je tako, ja sam uzeo od prvog vlasnika, koji je tada imao 87 godina, ako se dobro sječam......od toga kod mene napravljeno oko 2300 sati.......
s traktorom sam zadovoljan, sve je rađeno s njim do ove godine.......
sada, da li je od njega bolji ursus 335 ili vladimirec, to neznam, jer ih nisam imao, al ljudi koji su imali ursusa prelazili su na 533, vladimirec ima u mojoj okolici, kod mene ga nema nitko.......
mana je možda premali izbor brzina.......da barem umjesto 6/2 ima 10/2.....prevelik je razmak između brzina........iako sam ja sve navikao ovako raditi.......to je neko moje iskustvo