Ako ces uzeti IMT 539 onda uzmi 20 diskova tanjurace, po mogucnosti OLT, jer imaju prave lezajeve i lakse su za vuci od npr. Leskovackih koje imaju drvene lezajeve. Mogao bi on i po ravnom vuci 24 diska, no nije to za njega bas najzdravije. Mi ovdje imamo relativno laku zemlju za obradu, i 539 jedva radi sa 24 diska po ravnom, a cim malo uzbrdo krene posustaje. Sa 20 diskova tanjuracama mozes raditi i u 2. brzini po ravnom, a na uzbrdnici ides 1. bez problema. Tako je kod mene radio preko 25 godina... I, da 24 diska OLT tanjurace propinju 539 i nije ga bas najsigurnije voziti po ravnom, no posto je to nova linja koja je naprijed 100kg teza, ne bi trebalo biti problema. Bez obzira preporucam 20 diskova, jer sam radio i sa jednima i s drugima i znam kolika je razlika.
Sto se pluga tice, imam iskustva s IMT plugom i mogu ga preporuciti svakome. Dakle IMT 755.20 (2x10") i nemas brige. Na tebi je da se odlucis hoces li visoki ili niski klirens (razlika u visini je 7cm). Ja imam niski klirens i bez problema zaoravam uspravnu kukuruzovinu s njime, samo se dosta stopa kad iza kombajna idem zaoravati neisjeckanu slamu. Dosta je robusan i izdrzljiv plug. Svakako preporucam.
Ako gledas da si kupis i jednobrazni plug, OBAVEZNO IMT 610.10 (16"). 539 ga vuce bez ikakvih problema 30 cm, pa cak i dublje. Meni je jako jeftino uletio Lemind 16" pa sam ga uzeo, no nema do IMT-a kad se radi o malim jednobraznim plugvima. Stvarno su ga napravili majstorski!