Zbilja nemam pojma sta bi moglo znacit nit sam gdje vidio tu oznaku ali reci cu u sali da nisu mozda poceli ugradjivat powershif??
(ili imaju to u planu za nekih 300godina)
hm, znaci,
kad je gas vracen podtlak je najveci i "pobjedjiva" oprugu, gura letvu tako da zatvara gorivo, a kad je gas dodan podtlak je manji i opruga izvlasci letvu...
Jesan sad dobro?
Mislio sam cijelo vrijeme do sad da je obratno, da opruga zatvara gorivo!
Jesi radio kome takav cok, kako se spaja?
Jel ta klapna zatvori usis skroz?rus kao čok ima klapnu na usisnoj grani.......kao i klapna u karburatoru, neznam jel bi to što pomoglo na 533.......?
To se zove dupla zaštita i hrpa nepotrebnih djelova koji mogu puniti blagajnu servisa .Znam da je zadnji krik mode kod brigsa da ima automatski čok pokretan sistemom poluga i pera na ventilatoru, a onda još ima dodatno bimetal koji blokira polužje čoka da ne bi aktivirao čok i kad je motor topao:?:
Da i mene zanima koja je svrha te klapne:scratch, kaj napravi potlak u boš pumpi da ova više kapne ili
O tome sam i mislil samo me zanimalo kak ta klapna na rusu uspije tak jako zadihtati :scratchU svrhu klapne koji put dobro posluži ruka .
Kad zatvoriš usis dobiješ efekt dekompresora ..ako motoru ne dozvoliš ulaz zraka u taktu kopresija nema kaj komprimirati pa je tlak na kraju kopresije (ako zanemarimo gubitke) jednak tlaku prije takta usis .
Možda je i bolji efekt leptirom jer ako ne može usisti zrak nema kaj ni izbaciti ..pa ne izbacuje gorivo kao u slučaju dekompresora .
Tu još potpomaže ono kaj veli ZJ ..A i debelo je konstukcijski jedostavnije od dekompresora ...naročito kod vešecilindričnih motora .
morti ima diftung:rolfer:O tome sam i mislil samo me zanimalo kak ta klapna na rusu uspije tak jako zadihtati :scratch
Svrha je te klapne da se pri verglanju nakupi u cilindrima dovoljno nafte za paljenje, odnosno poveća startna količina goriva.
Očito je startna količina iz same pumpe premala.
Kaj bi pomogla ugradnja takvvr klapne v ispuh za funkciju "motor-bremze". Kak na kamijonu?
Za čok:scratch neznam baš? na dizelu se to i zaokretom kuta paljenja...ili pak kak cijeli normalan svijet grijačima.Al ipak je rus-rus i nebi se čudil ničemu pa ne nekom 2cilindričnom dizelu umesto čoka:finga: