• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
si lud? o_O
nedam ja svog 533,prirasto mi je srcu
i jos imam neke gore od MF 35 tak da je bolji od normalnog 533...
nezz sta je stari govorio,klipnjace,glava il tak neke
A to onda je sigurno, čim je dva u jedan :prayer:

B

Bobo

Guest
Moja azdaja je podmazana, pa je zato brza... i ima manje ulja u mjenjacu od tvoje :)

Treba isprobati jednu kraj druge u svakoj brzini pa vidjeti je li zbilja brza ili nije. Onako u voznji secini da je 5106 zbilja brzi ali to moze biti samo nas dojam...

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
evo i moja mašina napokon dobila nove šlape napred :D
i mogu vam reč da se sad lakše skreče s njima al muči me to šta nemogu driftat po livadi ko prije :p

2nr3riw.jpg

axlkbk.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nije mi jasno kak je delux kad nema dvostepeno ni kompresora, ili naljepnica laže :scratch

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
A jok bečari razlika u brzini vam je u tome što u Kićinoj ima više goriva a Bobin ima novi filter zraka pa je bolje zalaufala :weedman::weedman::weedman:,Bobo nadam se da je gospođa mama bila presretna kad je vidjela majice:rolleyess::rolleyess:,trebali ste vi Brene na onu sporednu cestu i u polje da onda Bobina Brena doživi osječaj tolikih sputanih konja več toliko dugo godina,kod bivšeg vlasnika:drinkers::drinkers:

T

tuaregr10

Guest
E, ajmo redom:

Ovako je to izgledalo kad je dotjerano kod Kice, spremno za skidanje utovarivaca:

Ovdje se vidim ja kako nesto mrdam, progoreno koljeno auspuha, 20 kila masnih naslaga po motoru. Utovarivac i nosaci vec skinuti:

Redom: Moj otac, Kicin junior, Moja "velikost" i Ajkula

Ovo ti je traktor, drzis ga 10 godina u vocnjaku bez poklopca na usisu zraka, strunu i kuciste i filteri za zrak, a traktor i dalje ide li ga ide ;)

Nosaci utovarivaca, na slici fali donja ploca sto se sarafi na zvono kvacila, vrlo masivno i tesko, pitajte Ajkulu, on je nosio vecinu ;)

Operacija uspjela, pacijent prezivio. Provozali smo 5106, i onda mi Junior vadio mast kad smo provozali i 5136... Ljute zvijeri i jedan i drugi, samo se treba navici na njih

Ovim putem molim sve koji ovo citaju da mi pomognu u potrazi za jednom (pozeljno obje) zadnje vanjske gume dimenzije 18.4-38. Na slikama se ni priblizno ne vidi uzasno stanje guma, pogotovo lijeve, mislim da ni voznju do pozege ne bi izdrzala... Ako se nista ne nadje, kupit cemo nove gume ali volio bih bar godinu dvije kotrljati neke polovnjace da se malo sastanem s novcima. Ovo na slici izgleda solidno, ali se ne vide ogromne pukotine na gumama sa unutarnjih strana...

Pozdrav Bobo :arrow:
Čestitam na kupnji "Brene" i nadam se da će te dugo služiti :weedman:. Traktor izgleda dosta zapušteno, ali je "cijel" i nije porazbijan, što je najbitnije :). Samo nastavite tako i dovesti ćete vi njega u red, u to ne sumnjam, pa da imaš pravi stroj od traktora i da 49 - ka malo odahne :D!!!!!!!!!!!!!!!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Traktor izgleda dosta zapušteno, ali je "cijel" i nije porazbijan, što je najbitnije :). Samo nastavite tako i dovesti ćete vi njega u red, u to ne sumnjam, pa da imaš pravi stroj od traktora i da 49 - ka malo odahne :D!!!!!!!!!!!!!!!

Traktor je u komadu, vozi i sto je najvaznije sve radi a da je zapusten to istina, dugo covjek ne radi s njim tj radio je nesto zanemarivo. Prodao bi on njega davnih dana al mu bilo zao. Treba se dobro primit posla i spicanit ga ima on jos puno "života".

T

tuaregr10

Guest
Evo jednog "potrošača"

treba jos tapecirat kabinu i krov iznutra i namontirat utovarivac.

Pozdrav Kićo :!:
Svaka čast na obnovi traktora, izgleda kao da je sad izašao iz tvornice :prayer:. Kad sam vidio sliku mislio sam da je na slici novi traktor koji je nedavno kupljen :D! Kad se još naprave stvari koje ste "gore" naveli biti će to traktor za desetku :rolleyess:.
PS
Čekamo slike traktora sa utovarivačem i sa tapeciranom kabinom :fball:!!!!!!!!

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

Bobo

Guest
Ima tu jos pretresti milijun sitnica, al jedna sitnica na drugu pa se nakupi...

Jedno dobro pranje miniwashom i iznutra i izvana, pa odmascivanje svim mogucim sredstvima pa opet pranje i mislim da ce trebati jos jedno odmascivanje, jer ova mast po njemu stvarno duugo stoji...

Zatim postelavanje kocnica, mozda odmah i servis istih, jer kad budem skidao tockove zadnje, trube su tu, na dohvat ruke... ulje cu svejedno ispustati, pa odmah da se i to rijesi iz jednog komada... Zamjena svih mogucih ulja, pregledavanje glave volana i dotezanje sveg zivog i nezivog.

Koljeno auspuha progorilo, to cu kod kuce s CO2 rijesiti, neka prducka polako dokuce...

Kad su vec tockovi skinuti, valjalo bi i desni tocak uvuci koliko treba, jer ako dobro pogledate slike zadnjeg kraja, vidjet cete da je desni siri nekih 10-ak cm

Krajnici na sponi prednjih tockova gotovi, kardan prednje vuce u raspadu...

El instalaciju pregledati, ventilacija/grijanje u kabini

Ima tu jos ohoho toga za pregledati, dotegnuti, ocistiti, ali za sad mi je bitno da se registrira i da sretno dodje kuci. Dalje cemo lako.

B

Bobo

Guest
Dobro ti kolega njemu i kazes... Samo neka i dalje masta o Fendtu i kojecemu, ja mog IMT-a ne dam... Evo, danas smo mu u Pz kupili i nazad nove gume a gazda je bio kod Kice, preuzeo traktor i odvezao ga na pranje, elektricaru i pripreme za registraciju. Kad se registrira, slijedi zesci poduhvat dotjerivanja Brene kuci s turbo losim gumama i onda kad dodje do Pozege, direkt vulkanizeru na obuvanje u nove slape i ja mislim da je to onda 100% rijeseno.

Sve ukupno me nece izaci ni 50 000Kn a za te pare bih volio vidjeti fendta slicnog godista i snage da mu i prismrdi...

Jasno je da bih i ja volio klimu u hermeticki zatvorenoj i izoliranoj kabini, da bih volio imati hidraulicni reverzer i 500ha zemlje, ali kad ne ide onda ne ide. Vrlo dobro znam sto kupujem i jednako svjesno sam usao u kupovinu ovog traktora kao sto smo isli i u kupovinu 549. Nemam plan strunuti ni u jednom od njih, samo ce mi biti odskocna stepenica za u buduce a ako poljoprivreda i propadne, nisam u nikakvom kreditu nit sam igdje zaduzen pa mi traktor ostaje na uspomenu u neka sretnija vremena...

Sto se mene tice, ovo je "pogodak u sridu" a vi pisite sto god hocete...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dobro ti kolega njemu i kazes... Samo neka i dalje masta o Fendtu i kojecemu, ja mog IMT-a ne dam... Evo, danas smo mu u Pz kupili i nazad nove gume a gazda je bio kod Kice, preuzeo traktor i odvezao ga na pranje, elektricaru i pripreme za registraciju. Kad se registrira, slijedi zesci poduhvat dotjerivanja Brene kuci s turbo losim gumama i onda kad dodje do Pozege, direkt vulkanizeru na obuvanje u nove slape i ja mislim da je to onda 100% rijeseno.

Sve ukupno me nece izaci ni 50 000Kn a za te pare bih volio vidjeti fendta slicnog godista i snage da mu i prismrdi...

Jasno je da bih i ja volio klimu u hermeticki zatvorenoj i izoliranoj kabini, da bih volio imati hidraulicni reverzer i 500ha zemlje, ali kad ne ide onda ne ide. Vrlo dobro znam sto kupujem i jednako svjesno sam usao u kupovinu ovog traktora kao sto smo isli i u kupovinu 549. Nemam plan strunuti ni u jednom od njih, samo ce mi biti odskocna stepenica za u buduce a ako poljoprivreda i propadne, nisam u nikakvom kreditu nit sam igdje zaduzen pa mi traktor ostaje na uspomenu u neka sretnija vremena...

Sto se mene tice, ovo je "pogodak u sridu" a vi pisite sto god hocete...

Ma to se traži kolega BOBO !!!:partyman::partyman::partyman:
Živio ti nama 100 god.

Budete vidli več samu razliku dok se traktor opere i stave mu se nove gume straga, to bude več drugačije izgledalo dok se skine ova masnoća i mahovina koja se počela loviti po njemu.:weedman:
Več ga vidim dotjeranog i ušminkanog....Bobo čim središ 100-tku, odmah malo upicani i 49-ku, vrati mu gdje god šta fali da dobije onaj svoj stari (novi) sjaj;)
Bobo, kakve si gume uzeo??

I da napomenem, sviđa mi se Bobino razmišljanje, a i sam dijelim isto, nije naša poljoprivredna situacija bajna, pa se tako moramo i odnositi prema njoj i težiti boljemu kako znamo i umijemo.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Potpisujem Bobo do kraja!Da je više ovakvih kao ti bilo bi manje onih drugih na cestama duboko zavaljene kako u Fendtove tako i u kredite.Svaka čast još jednom,da si bliže pridružil bi se šarafljenju traktora,znaš da žalim za tim,jer dovođenje u red ovakvog zmaja je povijesni trenutak!Živio!

B

Bobo

Guest
He he decki, polako, doci ce kad tad sve na svoje a do tad se ja furam u Breni ;)

Uzeo sam Petlas 18.4-38 10 platana. Trazio sam Ruske VOLTYRE ali ih nitko blizu ne nabavlja, cak ni cijenu nisam saznao...

Plug se rijesava, leopard 3x14" poderan do zla boga, ali rama ispravna i ima tocak. Pokrpat cemo ga kolega i ja toliko za probu da radi i da se Brena isproba i ako se plug pokaze dobar kupit cu ga i on ce dobiti nove daske, plazove, lemese, sto vec treba, nisam toliko ni zagledao po njemu.

Mislio sam traziti IMT 757.30, ali koji god sam na njuskalu vidio u zadnje vrijeme na betonu ni jedan ne stoji kako treba, svi nesto usukani i izmotani, pa sam od IMT odustao.

Jedva cekam da mi u dvoriste dodje i da ga malo opteretim da vidim kako dise...

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Decki da se razumijemo neke stvari. IMT je u ova vremena samo jedan u nizu krseva koji se vuku po nasim poljima a razlike su nijanse.
Da pojasnim moje razmisljanje. Jedan Jony koji ove godine slavi 10. rodjendan je do sada "pojeo" na popravke vjerovali vi ili ne dva ovakva IMTa. Hoce li IMT pojesti dva sebe u popravke narednih 10 godina? A?

Imam i ja strojcic doma s kojim mi se mili radit, sve na gumbe i deri, radi se o MFu. Ljepo je to. Usput saznam da mi ne radi na njemu brzi kardan (1000okretaja). Koliko bi me sad na njemu to zadovoljstvo doslo da ga moram slagati a koliko za Brenu? Mozda bi mi trebalo bit sladje da mi svaki mjesec dolazi rata od 4-5 do mozda 10000kn? Ne hvala! Nisu vremena za takve stvari a pogotovo sto je nasa poljoprivreda usla u mracnu stranu povijesti.

Najnoviji postovi

Na vrh