• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Decki da se razumijemo neke stvari. IMT je u ova vremena samo jedan u nizu krseva koji se vuku po nasim poljima a razlike su nijanse.
Da pojasnim moje razmisljanje. Jedan Jony koji ove godine slavi 10. rodjendan je do sada "pojeo" na popravke vjerovali vi ili ne dva ovakva IMTa. Hoce li IMT pojesti dva sebe u popravke narednih 10 godina? A?

Imam i ja strojcic doma s kojim mi se mili radit, sve na gumbe i deri, radi se o MFu. Ljepo je to. Usput saznam da mi ne radi na njemu brzi kardan (1000okretaja). Koliko bi me sad na njemu to zadovoljstvo doslo da ga moram slagati a koliko za Brenu? Mozda bi mi trebalo bit sladje da mi svaki mjesec dolazi rata od 4-5 do mozda 10000kn? Ne hvala! Nisu vremena za takve stvari a pogotovo sto je nasa poljoprivreda usla u mracnu stranu povijesti.

Upravo na to sam i mislio, sav sam sretan što nemam kredit za skupi traktor, a i sretan sam s tim što imam doma...npr, za neku sitnicu na SAME-u kupim sklop motora za IMT 8)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,798
Nakon dugoooooo vremena par pametnih razmišljanja na ovom forumu :supz::supz::prayer::prayer:
Svaka čast.

B

Bobo

Guest
Pa da tako ne razmisljam, ne bih ni kupovao jos jedan u nizu IMT...

Jedino novoga sto smo kupili u zadnje vrijeme su dvije kiperice 4T jednoosovinke (trziste polovnih nezadovoljavajuce), prskalica 440l i dvobrazni plug 12"

Evo, uzeli sad ovaj traktor i vec dogovaram polovan, poderan plug za njega...

Kako kazu: "Pruzi se onoliko koliko se mozes pokriti" i toga se pokusavam drzati.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
.

Kako kazu: "Pruzi se onoliko koliko se mozes pokriti" i toga se pokusavam drzati.

bolje i tak nego da ti završe gaće na kolcu......:mrgreen:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Bobo: puno truda ulažeš u IMT i to je pohvalno..Isto tak vidim da imaš i dobru ekipu pored..

5106 izgleda sasvim pristojno,kad vidim koju cijenu spominješ za njega prošao si super..

Nebih se složio s nekim tvrdnjama oko kupovine novog traktora.Jer nije svejedno ako če traktor tadit 200rs na godinu ili 1000rs,i ako ima zamjenu pored ili nema..Jer puno ljudi nemaju vremena ni volje popravljat stroj ako se stalno kvari,pogotovo mi stočari..
Ali slažem se s tobom da "veliki" traktor na imanju ne treba bit neki "space-shutle" koji odrađivle teške poslove obrade..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa da tako ne razmisljam, ne bih ni kupovao jos jedan u nizu IMT...

Jedino novoga sto smo kupili u zadnje vrijeme su dvije kiperice 4T jednoosovinke (trziste polovnih nezadovoljavajuce), prskalica 440l i dvobrazni plug 12"

Evo, uzeli sad ovaj traktor i vec dogovaram polovan, poderan plug za njega...

Dvije kiperice nove??? Ja znam samo za jednu Majevicu:scratch

Ma svi pričaju za IMT ovo-ono....ali.....ja i dalje tražim dobar 577 DV:supz:

B

Bobo

Guest
Dosla ove godine jos jedna majevica s rinfuz otvaranjem...

Sanana, drzi se ti svog 565 samo mu ugradi prednju vucu, imas novu na ponudi na njuskalu. Znas na cem si a prednja vuca znaci puno...

Uredne sedmice skoro na njuskalu vidio nisam, a i koja je na oko bila OK cjena je bila da se raspametis tako da ono... Dugo ces se natraziti.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dosla ove godine jos jedna majevica s rinfuz otvaranjem...

Sanana, drzi se ti svog 565 samo mu ugradi prednju vucu, imas novu na ponudi na njuskalu. Znas na cem si a prednja vuca znaci puno...

Uredne sedmice skoro na njuskalu vidio nisam, a i koja je na oko bila OK cjena je bila da se raspametis tako da ono... Dugo ces se natraziti.

Znači imaš dvije identične majevice sad??

Ma nemogu na 565 ugradit prenju vuču, nemam deklu na getribi gdje ide ukapčalica za prednji kardan, moral bi komplet zadnju dio tražit drugi, a to mi je neisplativo.
565 če ne prolječe dobiti generalku motora, nove lamele i sve što bude potrebo u vezi toga, ide nova struja gdje god bude trebalo, a i rasklopit ču ga nakraju u dijelove i dobit če bojanje kompletno, hidraulični razvodnik i uske gume 12.4-36 za međurednu obradu, što če mu na kraju i biti posao, ujesen samo transport, a valjda na ljeto dođe i neki 577 u dvorište ako Bog da koji če orati i vuči Zmaja.

B

Bobo

Guest
Nisu identicne, starija ima samo iza rinfuz otvaranje dok nova ima na sve 3 strane. Onako, od oka se moze reci da su iste, ali razlike postoje...

Ivane, upravo tako. Do trenutka dok nisam covjeku za Brenu stisnuo ruku, zalio sam za 577 bez prednje vuce koji je imao 4 nove gume i sredjen bio tip-top. Covjek ga davao za 5000€ prije dvije godine i meni je falilo jako malo da ga kupim, ali su me stari i brat odgovorili iako je traktor bio bez zamjerke.

Sad ne zalim nit najmanje sto sam ga "propustio" jer je za iste novce dosla bolja azdaja...

Kazu da se cekanje isplati i da je strpljivost vrlina. Meni se ovo pokazalo istinito...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja se nadam da se bude čekanje isplatilo....naletit će 577 kad tad u moj dvor.

B

Bobo

Guest
Evo, krecemo s gumama u prikolici putem bjelovara. Nadam se da je danas dan kad cu brenu dotjerati kuci.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
nadam se da ti brisači rade :finga:
aj samo polako kako kolega veli, pa kad zatrubiš šorom :partyman:

B

Bobo

Guest
Traktor kod vulkanizera, mjenjaju se zadnje gume i covjek ce pokrpati auspuh. Kasnije kod kice na zamjenu svih ulja i bjezimo kuci.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
meni pukal auspuh po pola u nutra,
novi je koštao cijelih 160kn.... kaj se to isplati varit i krpat?

c360

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2012
Poruka
376
pozdrav novi sam na forumu.Zanima me imt 587 90 godina kakva je snaga brzina i koje su mu mane .Motor je koliko mi se cini isti kao na 577

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Bobo je kreno s Brenkom za Pozegu u 4 popodne, na njemu su nove slape ulje i filteri. Signalizacija radi, traktor frisko registriran jos samo da se javi da je sretno stigao.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
kaj stare šlape ne bi izdržale do doma?
ovak nove troši na asvaltu...

kolko ima km do doma?

Najnoviji postovi

Na vrh