• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
E Bobo ko te nezna previše bi te platio:supz:

Gdje su sad one priče oko kupnje Zetora,zamislite vi, Zetora bi Bobo kupio pored IMT;)

Sad tek vidim kak 5106 cool izgleda s novim zadnjim gumama,rijetko se to viđa:rolleyes:

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Čestitke Bobo,pravi stroj!

Baš neki dan prolazim pokraj agronoma tamo u Požegi,i sjetim se tebe. ;)

Neka služi dugo dugo,i zaradi još većeg. :p

Volio bih da si imao vremena skrenut,ali što sad,nije Požega na kraju svijeta :partyman:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Sad ću znat kad bobo bude u njivi sa brenom,vidit će se prašina preko požeškog brda... :D

Čestitke kolega! ;)

T

tuaregr10

Guest
U motoru su male razlike skoro nikakve, 577 ima 5 brzina a 587 ima 3 brzine.

Evo jedna pikcer makine sa novim šlapama:

Za sat-sat i pol je doma.

"Brentača" puno lijepše izgleda ovako sa novim gumama, a kako će tek izgledati kada se pravo opere i naprave ostale stvari koje ne valjaju :supz:???????????

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Manje-vise kako ce izgledati bitno da ona dobro potegne i odradi sezonu bez nekih velikih problema.
Svaka cast 106icama ali 136 je ziva bomba od motora, to puca od snage. Juce sam razgovaro s jednim vlasnikom 106 i tjesi se da ce moj traktor prije pokidati zadnji kraj vec njegov... hmmm mozda je i u pravu. Reko mi kako je njegov susjed prodo jednog takvog za neke sitne novce a ovaj sto ga kupio poslozio nedostatke skocko ga i prodo za 8,5k eura. (kupio ga za nepune 2)
Nestrpljivo ocekujem Bobin prvi video "iz akcije".

seljačina

Član
Tu od
26 Kol 2012
Poruka
123
Brentači nisu gume (nove) baš neophodne jer ima težinu i prvu vuču pa sve dok motor ima snage ona neće stati. Traktor je mila majka i danas za neke nove proizvode sa istoka.
Iskustvo mi govori da je najbitnije da je getriba OK.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Gdje je ukucan broj sasije na imt-u 5106?

Odozada ja nisam uspio naci broj, ima ga naprijed na kolijevci sa lijeve strane vidi se izvana, tamo gdje su one 4 rupe za nosac utovarivaca i slicne stvari.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Bobo cestitke na kupnji traktora sluzio te 100 god bez kvarova samo tocio gorivo!

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
I ja cekam koju slikicu ili video al gazda je svaki dan u pogonu s beracem kao i ti Šanana pa ne stigne u Brenu. Valjda bude nesto uskoro.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I ja cekam koju slikicu ili video al gazda je svaki dan u pogonu s beracem kao i ti Šanana pa ne stigne u Brenu. Valjda bude nesto uskoro.

Hehe...bome, ja evo več od sutra imam naručenog posla hrpu, svi bi sad odjednom jer najavljuju neku kišu za srijedu. Samo nek 565 izdrži, svoje još nisam ni taknuo :)

Nadam se da budu neke slikice ubrzo Bobine brene !

B

Bobo

Guest
Jedno brzinsko javljanje s mobitela...

Brena je skoro skroz sartavljena samo kabinu jos treba srediti i malo dostelati hidraulik. Nekad dize skroz, nekad zapne skroz gore, nekad digne do pola i tako. Sumnjam u zaglavljenu balansnu oprugu tj da. Je od stajanja tamo nesto pohrdjalo.

Nekidan isao u okolicu vinkovaca po plug uzeo sam trobrazni leopard i kad smo ga sastavili ovdje i zakopcali osli smo ga isprobati ali je bilo pre blatno da se radi ista. Danas opet proba oranja ;-) bit ce dealjan izvjestaj.

seljačina

Član
Tu od
26 Kol 2012
Poruka
123
Jedno brzinsko javljanje s mobitela...

plug uzeo sam trobrazni leopard i kad smo ga sastavili ovdje i zakopcali osli smo ga isprobati ali je bilo pre blatno da se radi ista. Danas opet proba oranja ;-) bit ce dealjan izvjestaj.

Samo trobrazdni? Pa s njim si orao sa 549, dobro bilo špene u pr. dif. al orao si.:mrgreen:

B

Bobo

Guest
Samo trobrazdni? Pa s njim si orao sa 549, dobro bilo špene u pr. dif. al orao si.:mrgreen:

Jos uvijek orem s 549 i 3x12" OLT plugom ali samo prasenje strnjaka, posto nemam gruber ili tesku tanjuracu.

Ovako, sto se Brenke tice, poorao je brat tablu od 10ha ovih dana popodne kako je stigao malo po malo i mogu vam reci da su utisci i vise nego dobri. Nema zujanja u kabini, ne trebaju antifoni na glavi kao na 549. Cari odvojene kabine od mjenjaca... Leoparda smo podotezali sa svih strana, lemese malo poispravljali i doveli u red. Traktor ga vuce samo tako, na tezoj zemlji baci koji dim malo osjeti da je teze, ali inace, deri-peri koliko god hoces. Prednja vuca me zivcira i vidim da kod mene nece dugo ostati automatska. Npr obilazim u oranju banderu i vozim se po friskom oranju 5-6m toliko da obidjem banderu i nastavim oranje, prednji pogon se 3-4 puta ukljuci iskljuci i to uz dooobar trzaj. Drugih problema nema, osim sto su komande hidraulika pohrdjale od stajanja, pa se dogodi tu i tamo da krene dizati plug vise nego je to odredjeno (Sumnjam u zaglavljivanje osjetila polozaja poluga) ali i to ce se s vremenom razraditi.

Potrosnja na zalost nije mjerena jer je brat tocio pumpom kako mu je palo na pamet, nije mu se dalo kanisterima mjeriti pa eto, nemam neki izracun, ali vidim po cisterni da na 10ha nije potroseno 250l goriva s cim sam turbo zadovoljan. Potrosnja se krece u rangu 549 (Ista ta tabla 10ha 549 je potrosio oko 220l plavog dizela) i to mi se jako dopada kod ovog traktora.

Do tanjuranja jos uvijek nismo dosli posto sam u berbi kukuruza stalno, a jucer i danas vrsim soju, jos malo sutra pa gotovo i to cudo, pa se mogu posvetiti mjerenju potrosnje brenke.

Nekih slika ima i clipova ali je to brat snimao pa dok to od njega ne dobijem, nula bodova (Jos uvijek nisam dobio clipove sto me snimao u zetvi :( ) tako da ce i to biti u dogledno vrijeme.

Za sada sve u svemu sam dobio od traktora dosta vise nego sto sam ocekivao...

diabola1210

Član
Tu od
25 Tra 2011
Poruka
589
Jos uvijek orem s 549 i 3x12" OLT plugom ali samo prasenje strnjaka, posto nemam gruber ili tesku tanjuracu.

Ovako, sto se Brenke tice, poorao je brat tablu od 10ha ovih dana popodne kako je stigao malo po malo i mogu vam reci da su utisci i vise nego dobri. Nema zujanja u kabini, ne trebaju antifoni na glavi kao na 549. Cari odvojene kabine od mjenjaca... Leoparda smo podotezali sa svih strana, lemese malo poispravljali i doveli u red. Traktor ga vuce samo tako, na tezoj zemlji baci koji dim malo osjeti da je teze, ali inace, deri-peri koliko god hoces. Prednja vuca me zivcira i vidim da kod mene nece dugo ostati automatska. Npr obilazim u oranju banderu i vozim se po friskom oranju 5-6m toliko da obidjem banderu i nastavim oranje, prednji pogon se 3-4 puta ukljuci iskljuci i to uz dooobar trzaj. Drugih problema nema, osim sto su komande hidraulika pohrdjale od stajanja, pa se dogodi tu i tamo da krene dizati plug vise nego je to odredjeno (Sumnjam u zaglavljivanje osjetila polozaja poluga) ali i to ce se s vremenom razraditi.

Potrosnja na zalost nije mjerena jer je brat tocio pumpom kako mu je palo na pamet, nije mu se dalo kanisterima mjeriti pa eto, nemam neki izracun, ali vidim po cisterni da na 10ha nije potroseno 250l goriva s cim sam turbo zadovoljan. Potrosnja se krece u rangu 549 (Ista ta tabla 10ha 549 je potrosio oko 220l plavog dizela) i to mi se jako dopada kod ovog traktora.

Do tanjuranja jos uvijek nismo dosli posto sam u berbi kukuruza stalno, a jucer i danas vrsim soju, jos malo sutra pa gotovo i to cudo, pa se mogu posvetiti mjerenju potrosnje brenke.

Nekih slika ima i clipova ali je to brat snimao pa dok to od njega ne dobijem, nula bodova (Jos uvijek nisam dobio clipove sto me snimao u zetvi :( ) tako da ce i to biti u dogledno vrijeme.

Za sada sve u svemu sam dobio od traktora dosta vise nego sto sam ocekivao...

ako je tako kako kazes uopce ne trosi puno, koliko su veliki ti plugovi s kojima radis?

Najnoviji postovi

Na vrh