Jos uvijek orem s 549 i 3x12" OLT plugom ali samo prasenje strnjaka, posto nemam gruber ili tesku tanjuracu.
Ovako, sto se Brenke tice, poorao je brat tablu od 10ha ovih dana popodne kako je stigao malo po malo i mogu vam reci da su utisci i vise nego dobri. Nema zujanja u kabini, ne trebaju antifoni na glavi kao na 549. Cari odvojene kabine od mjenjaca... Leoparda smo podotezali sa svih strana, lemese malo poispravljali i doveli u red. Traktor ga vuce samo tako, na tezoj zemlji baci koji dim malo osjeti da je teze, ali inace, deri-peri koliko god hoces. Prednja vuca me zivcira i vidim da kod mene nece dugo ostati automatska. Npr obilazim u oranju banderu i vozim se po friskom oranju 5-6m toliko da obidjem banderu i nastavim oranje, prednji pogon se 3-4 puta ukljuci iskljuci i to uz dooobar trzaj. Drugih problema nema, osim sto su komande hidraulika pohrdjale od stajanja, pa se dogodi tu i tamo da krene dizati plug vise nego je to odredjeno (Sumnjam u zaglavljivanje osjetila polozaja poluga) ali i to ce se s vremenom razraditi.
Potrosnja na zalost nije mjerena jer je brat tocio pumpom kako mu je palo na pamet, nije mu se dalo kanisterima mjeriti pa eto, nemam neki izracun, ali vidim po cisterni da na 10ha nije potroseno 250l goriva s cim sam turbo zadovoljan. Potrosnja se krece u rangu 549 (Ista ta tabla 10ha 549 je potrosio oko 220l plavog dizela) i to mi se jako dopada kod ovog traktora.
Do tanjuranja jos uvijek nismo dosli posto sam u berbi kukuruza stalno, a jucer i danas vrsim soju, jos malo sutra pa gotovo i to cudo, pa se mogu posvetiti mjerenju potrosnje brenke.
Nekih slika ima i clipova ali je to brat snimao pa dok to od njega ne dobijem, nula bodova (Jos uvijek nisam dobio clipove sto me snimao u zetvi
) tako da ce i to biti u dogledno vrijeme.
Za sada sve u svemu sam dobio od traktora dosta vise nego sto sam ocekivao...