• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

B

Bobo

Guest
Nemam pojma, znam da su brojeve ukucavali na traktor pri pšrvoj registraciji a plocica valjda mora biti tvornicki otisnuta.

2006.g. sam isterao svoj 549 iz kamiona BG registarskih oznaka, terao sam ga kuci bez prvog servisa. Pri primitku traktora usporedjivali smo s vozacem kamiona brojeve na plocici u kabini sa servisnom knjigom u kojoj je taj broj otisnut da nam ne bi dao knjigu od drugog 549 koji je bio u kamionu. Traktor je registriran 3-4 mjeseca poslije kupovine i u prometnoj su brojevi koji su na plocici u kabini. Nigdje traktor nema otisnute brojeve na sasiji a plocica je zaljepita nekim ljepilom kao ono za hvatanje miseva. Znam da se plocica mogla odlijepiti dobrih mjesec dana poslije kupovine traktora dok se ljepilo nije stvrdulo kako treba ;)

SAME1309

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
167
Samo daj slike motora, da na kraju nebi ispalo da je običan 533 u pitanju s naljepnicom od 539 ;)

549S je isti traktor ko i 549 4WD, samo je ovaj s novom haubom i kabinom.

To što su im dijelovi od plastike nije nikakav problem niti mana, pa na ovim novim zapadnim traktorima su haube i kabine plastične :)

mana im jedino može bit ako ti nešto padne na haubu ili krov traktora, a to se može riješit poliesterskim vlaknima i smolom.. :D:^):s

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
dečki!
imam IMT 578 i zanima me gdje mu mogu spojiti sajlu za obrtaje motora

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
traktor nisam uspio izvest van,jer je zemlja smrznuta,i ne mogu otvoriti vrata garaže. okinuo sam par slika,ali nisu bog zna sto,kamera je 5mp,a nemas dobru sliku.
u papirima pise godina proizvodnje 1974,model 533,snaga 26kw. papiri su novi,vađeni prije par godina.
na plocici ispod volana pise model 539,snaga 40 necega,a prvi broj u serijskom broju je 4. slika je mutna ali se vidi. na pumpi goriva pise made in england.

plocica-

Uploaded with ImageShack.us

motor 1-

motor 2-

naprijed-

kod kocnica-

mjenjac-

otraga-

Farbarista

Novi član
Tu od
21 Srp 2012
Poruka
29
To je IMT 539 naljepnica na haubi je 533 kolega Bobo pretpostavljam da se radi on nekakvom izvoznom modelu pošto ima plavu boju šta ti misliš motor kao da je DM33/T pozz

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
To je IMT 539 naljepnica na haubi je 533 kolega Bobo pretpostavljam da se radi on nekakvom izvoznom modelu pošto ima plavu boju šta ti misliš motor kao da je DM33/T pozz

naljepnica na haubi je 539,samo se lose vidi.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
pumpa za gorivo se vidi,pise na njoj made in england,ostalo je strasno zamrljano,pumpa za vodu je nova,stavljena prosle godine,usisna grana se vidi,a za međuploču ne znam ni što je...

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
e pa vidis ta plocica sa kompletnim limom oko volana je najverovatnije prebacena od 539 .prvo sam pomislio na to jer su to svercerska posla .od dede napravi mladica za prodaju. ces je slucaj takvih mutnih radova kod nas.video sam sliku boje na venjacu takvi su radjeni i ima ih dosta kod nas ali su stare serije oko 75 god na 533. znam jer sam ih u selu nekoliko farbao i ta osnovna srvena pa sivo plava preko. i rodjak mi ima budjeni 539 na 533 .kupio neznajuci a sad muci muke sa papirima

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
traktor je sigurno kupljen nov,bio je prvi traktor u selu. bio je vec farban,prije dvadesetak godina,ali samo hauba i blatobrani. ja ne znam procijeniti da li je motor od 533 ili 539,,ni sad vise nitko ne zna tocno kad je kupljen,1972 ili 1974. ali ako je to 533 traktor,otkud im onda u tvornici naljepnica (u biti limena plocica) od 539 kad oni nisu isli u proizvodnju jos minimalno 3 god?

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ovo definitivno nije motor od 533 a ti vidi sa starim jel on siguran koje ga je godine kupio.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
kupio ga je pokojni djed,sad samo se ne zna tocno da li 72. ili 74.original papiri ne postoje,a u ovim je god proizvodnje 74. datum prve rege je u 1977.g. rekla je i baka da nisi mogao uzeti taj traktor ako nisi kupio jos nesto,pa su isti dan uzeli i 3m sijacicu za zito imt. nisam na njoj nasao da pise god proizvodnje,ali ima serijski broj i prva znamenka je isto 4,sto bi znacilo god proizvodnje 1974.?

znaci sad ispada da to je 539,sa 539 motorom,kupljen par godina prije serijske proizvodnje imt-a 539?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Po ovome kaj ja vidim sa slika bi to bio IMT 533 s motorom od 539 i naljepnicom na haubi 539 koja je vjerojatno stavljena nakon ponovnog farbanja limarije.
Ove oznake na getribi i mjenjaču ITM (Industrija traktora i mašina) to je bio prvobitni naziv današnjeg IMT-a.
Ja sam imao negdje početkom 70.-tih novi FERGUSON FE 35, to vam je bil prvi model malog ferka koji je izašel iz tadašnje ITM tvornice.
Znam za mnoge 533 koji imaju ITM oznake sklopova po sebi, a znam i mnoge 533 na koje je kasnije stavljen DM33T motor od 539 i naljepnica od 539 :);)

Jedino kaj me buni ova pločica, ali nevjerujem da je to vjerodostojno za prosuditi.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
taj traktor je bio u jarku,ali nista strasno. poravnali su ga malo,i obojali nekakvom jadnom bojom. on ima svoju garazu,i 90% vremena je bio pospravljen u njoj,i jos je ta boja tak izblijedila,i gdje se ona sad guli dolje,ispod je originalna crvena boja,ko nova. sad,ak su oni kod popravka sparali na boji,cisto sumnjam da su isli stavljat i nove naljepnice,ove su od nekakvog tankog lima. negdje u to doba je bio mijenjan dole poklopac od kartera jer ga je nesto iznutra probilo,i osim dvije generalke,i 5-6-puta rastepanja getribe,nista se drugo nije mijenjalo na njemu. e,sad,ko ce ga znat kaj je to za traktor.

Na vrh