I mjenjač je 10+2, to sam zaboravio, tako da ispada "stari 542" s gumama 11.2
Ako se pogleda malo bolje, vidi se da je i komplet zadnji kraj od 542/549, poluge i kučište hidraulika i zatvorena je kabina straga koliko toliko.
Motor je M33/T isti kao što imaju stari 539,540,542.
Da zaključimo priću s novim IMT 539! To je zapravo stari IMT 542 s novom kabinom i haubom, hidrauličnim volanom, te 11.2 gumama!
Jel ovo automatska kuka za imt 560/565??
http://www.njuskalo.hr/dijelovi-traktore/kuka-imt-oglas-5240862
Kud se montira u kabinu ova ručica sa sajlom?? Kud na poluge hidrauliak idu ovi lanci?? I ova dva plaha dugačka kud idu??
Jel nije cjena malo pretjerana??
Jel paše od 539 alanser stari tip na 533 da se s 533 stavi prvi dio.
Bjezite od ovakve kuke... njoj teret opet drze samo ona 4 sarafa u trubi traktora i nista vise. kad ju skidas (smeta za oranje) moras i sajlu odvrtati (koja se inace montira na podnicu u kabini s desne strane (imaju rupe vec izbusene na kraju podnice) da bi se kuka skinula, pa muka s tim lancima i tako...
Komforna je svakako, tu nema govora, ali ili poluautomatska s krizem ili nikakva posto na poluautomatskoj naj vise tereta drze oni flahovi sto spajaju kriz i kuku te sam klin na krizu. Original flahovi se jedva mogu probusiti na velikoj stupnoj busilici (bio prisutan pri pokusaju) i jako su cvrsti tako da nema bojazni sto se tereta tice. ona 4 vijka sluze vise-manje da se kuka na klima naprijed-nazad i po meni je to naj bolje rjesenje od svih, bar sto se IMT kuka za jednoosovinske prikolice tice.
radio sam kočnice na 560 blokiraju kad stisnem pedale do kraja,ljeva malo slabije vata,neznam dali bi trebale vatati prije,i kako ih podesiti da vataju istovremeno
Na cilindrima treba one vijke za štelanje odvrnuti što je više moguće da cilindar mora raditi što manji hod pa se time dobije visina pedale. Što se tiče istovremenosti kočenja treba isto naštelati na cilindrima. Pumpa kočnica posjeduje izjednačivač kočenja tako da bi trebalo prilično podjednako kočiti. Može biti i da je preveliki zazor između diskova koji bi isto utjecao na kvalitetu i istovremenost kočenja. Nadam se da pomaže.