Ivan KC
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Sij 2012
- Poruka
- 3,239
tko to još uvijek ima spojeno.....:icon_hang:
Imam ja.. i ovak svaki puta kad krecem iz mjesta reduktor stavljam u ler polozaj da mi ne krci mjenjac bezveze..
pogledaj po da kazem instrument tablom dal ti nije oguljena zica a cestoi mis hoce glocnuti tu zice. uglavnom kvar trazi u zicama od glavnog osiguraca do table i prekidaca i povratnih kablova do kutije osiguraca. odatle bi trebalo da iskoce ti ostali ako je spoj ka potrosacima. nekad hoce izgorevati i od loseg kontakta na samom lezistu gl.osiguraca . van ostalih osiguraca moze biti jedino kabal za pobudu alternatora i grejaca i kontakt osigurac na menjacu kad se izbacuje na ler reduktor
Može.Može li se na 560 provjeriti ventili na pumpi hidraulika da se ne skida poklopac hidraulike ?
Mjenjas remen na alternatoru u pol njive, i ugasio si ga jer si npr tanjurao, stao na kvacilo i nisi ga izbacio. rjesis npr remen na alternatoru i ides upaliti traktor da vidis jel remen previse skace i jel sve sjelo kak treba kad traktor krene i pregazi te. desavalo se UVIJEK i desavat ce se UVIJEK...
539 i 549 imaju taj kontakt ispravan, Brena nema jer prekidac nesto kenjka ali ce ga i ona dobiti.
To je prva sigurnosna mjera koja moze biti i stvarno u EKSTREMNIM situacijala zice kratko spojim da eliminiram kvar prekidaca ili tako nesto...
Može.
Ništ s toga. Najsigurnije je skinuti poklopac hidraulika ili se probati poigrati kroz onaj sa desne strane :icon_winkle:
Da, kroz njega.
A ako bu trebalo skineš i onog s druge strane.
Sve ima svoje zašto je tu, tako i to, i ja sam za to da treba, dosta ljudi zna paliti traktor iz vana direkt, neka je u brzini i eto ti vraga, misliš gdje bi se tebi to desilo, vrag ne spava i nikada dovoljno opreza!!
ako si mislio direkt na alnaser onda ti to nepomaže