Z
zrine892
Guest
torpedo je torpedo....ja bih rekao da Torpedo recimo 4506 manje goriva troši neg IMT 540.....
ROKI kaže:Znači ako traktor i od recimo 130 ks dimi, odmah je slabiji od TX koji nikad nedimi? Jel i ti imaš trubu za utvrdjivanje kvarova na traktorima? Nego napiši ti kolko duboko oreš i kakva je tamo zemlja. Pa ja bi onda sa Rusom (90 ks) obilazio JD 3650 ko od šale, ako je to tako ko što ti kažeš!
Pa kako onda prelazi sa te male parcele na drugu malu parcelu, ako balira bez prestanka? Jel balira po leniji (poljskom putu, da se zna)?
DF&Torpedo kaže:Ja sam baš nedavno uspoređivao IMT 549 i Torpedo 48( oba su 89.g.). Parkirao sam ih jedan do drugog.
Gledam volan na IMT jedva ga okrečeš, dok Torpedo ima hidraulični.
Uključivanje kardana IMT ima na nožnom kvačilu, Torpedo ima kvačilo na ručki.
Nožno kvačilo na IMT-u tvrdo i u nezgodnom mjestu postavljeno( previše lijevo), na torpedu lagano se pritišće.
4 i 5 brzina na IMT-u, znam čovjeka koji 2 godine nije znao da ima 4 i 5 brzinu, TD se lagano ubaciva.
O preglednosti nemoram ni govoriti.
IMT "prdi" na auspuhu i glasan je, a TD ne.
I Torpedo mi izgleda nekako masivnije.
Na IMT-u je rađena generalka, a nema ni 5000rh, a i mastan je.
DF&Torpedo kaže:Imao sam puna traktora svakakvih, svih marki, ali najživlji traktor i nekak mi je najbolji od svih TX 80 (turbo). Å ta to ide, on sa 3 brazde 14coli prestigava Massey Fergusona 3080 (105ks) s istim takvim plugovima.
zvona kaže:IMT 539 je bolji i od jednog TD-a do 75ks.Svi ,,veci IMT-e ( 560,565.577) nemaju sa cime da budu bolji od TD-a 75. Ako cemo iskreno mane imaju i jedni i drugi.Ali veliki plus vecim ipak ide za TD 75
marko_18 kaže:[attachment=0:3c878]imt.jpg[/attachment:3c878]
Jel to traktor? Pa na kaj to liči? Mene bi bilo sram dopeljati ga u dvor!!!!!
:mrgreen:
A što se toga tiče, potrošnja mi se uopće ne čini velika, i nije teži tonu nego nekoliko stotina kg i to na mjestu gdje mu najviše treba a to je naprijed, meni je za moje priključke dovoljno jak (okretač, sakupljač) i napominjem da imam 539 nebi mogao nositi bale doma s njim, nebi nosio sakupljač,Da nije 542 takav kakav je (dovoljno težak) nebi imao što tražiti na mojem gospodarstvu.I, da slazem se u jednom IMT 542 je jako promasena serija traktora jer je to samo 539 sa 5 brzina i sa tonom viska, pa trosi kao sam vrag, a napravi jednako posla kao i 539. Jedina prednost tog traktora su 4. i 5. brzina pa je brz u transportu.
Imas potpuno pravo nema sta..
tip se jucer prijavi na forum i danas vec jebe svima zivce !!!
pa jebemu to nije uredu !!!! :evil: :evil: