Z
zrine892
Guest
hhmmm......malo mi se cini puno za imt....neznam...
Å ta stalno o tom IMT-u, on nije traktor i točka.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bobo kaže:Za traktor od 135Ks ti je puno dati 220 000Kn?? Zasto?
Pa sam si napisao da belarus 1221 kosta 30 000€ a to je to. Ne bih nikada prije uzeo belarusa 1221 od IMT-a 5136, jer ipak je IMT -> IMT i tu nema svadje.
Uopce nije skup, jer s obzirom na belarusa na IM-u prednja vuca radi kako treba (cak i u rikverc) prednje gume ce vam biti zahvalne. Buka je u propisanim granicama, sigurno trosi manje od belarusa, u najgorem slucaju jednako. Belarus je mozda brzi od IMT-a no tu moja lista prednosti prestaje. U mom slucaju IMT ima puno vise bodova nego Belarus.
zgonja kaže:ko je lud uzeće 5136 ili 5106 jer to je nešto što može da ubije, taj traktor ima menjač od 577 a to je mnogo snage za takav menjač i ko ima tako nešto bolje neka se na vreme rešava toga, on radi ok ali kad stane stao je totalno i nema mu nazad jedino ako mislite da vam se isplati da ga popravite a za te pare možete kupiti drugi traktor. pokažite bilo kom inžinjeru mašinstva dijagram sila i kvalitet menjača ta dva traktora i reći će vam isto što i ja, što ne znači da je to loš menjač to je extra menjač ali za 577 ne za 106 i 136 KS.
Bobo kaže:Ma, ima isti klinac kao i IMT, po licenci...
No Imas i IMT sa perkins motorom i sa svim dodatnim djidjama za izvoz, pa su ga poceli i kod nas prodavati... tek je to stroj, mada i ovom obicnom 5136 ne fali nista.
Bobo kaže:Koliko ja zam da nnije isti mjenjac, posto je na 5106 i 5136 mjenjac jako "brz" pa kad iz mjesta ides u prvu usaltati, to runi i runi, sve dok ga ne lupis nogom da usjedne.
potpisujem...bojance kaže:E pa ljudi stvarno ste mozda preterali. Toliko lose pisete o IMT-u a verovatno se vecina od vas naucila da vozi bas na tom IMT-u. Pa ako je toliko los zasto uopste pisete vise o njemu. Izbrisite ovu temu sa foruma i da zavrsimo stim. IMT je najgori i tacka. Ako vam je tako lakse.
A neznam sta bi ste hteli. da za 8000 evra koliko kosta 539 dobijete neki traktor koji je u rangu sa zapadnim. Pa nije valjda.
Ja sam 2004 godine kupio nov 539 i do danas imam 850 rh i nisam imao ni jedan ozbiljniji kvar osim sto sam malo u pocetku dotezao srafove jer nulti servis nije radjen. Prema tome to je praksa pokazala a videcemo za dalje. I pustite te price rekla kazala a mnogi nemaju pojma o onome sto pisu. To bi bilo isto kao kada bih ja komentarisao novog MF a nisam ga ni video osim na sajmu.
Znaci koliko para toliko muzike i to je to.
P.S. Imt je ipak traktor za vaseg Torpeda. To mi kazu retki koji imaju Torpedo.