Ajmo probati drugacijim tonom, mozda uspijem objasniti ono sto pisem...
Ovako, SVAKA moja izjava na ovom forumu moze biti potkrijepljena dokazima. Isto tako ako Ratarko ne vjeruje da 539 ore 35-40 jednobraznim plugim 16" ja cu zakaciti plug i provuci dvije brazde na mojoj njivi 40cm duboko. Pobogu, orao sam sa 2x10" na 30cm, ali je moralo ici 3. sporom...
Sve sto napisem, pokusavam prenijeti svoja (I tudja) iskustva na forum da vidite kako ovosi kvaliteta traktora i o terenu na kojem se radi.
Opet idem "zabranjenom cestom" no ovdje se torpedo pregrijava, iako ljudi peru i ispuhuju motor svaki dan, ovdje u sumi na torpedu pucaju poluosovine pa su zamijenjeni, jer ovdje ljudi ganjaju "sluzbene" traktore, i to sam svojim ocima vidio. To nikako nije zdravo niti za vozaca, a niti za traktor, no tako oni rade i to torpedo nije mogao izdrzati. Pa u sumariji svi IMT-i dobijaju svake druge godine "generalku" no na zadnjem mostu nista...
Eto, jedan od vecih poljoprivrednika ovdje je imao NOVOG TD55 Adriatic, i mijenjao ga je u roku 4-5 godina, jer traktor jednostavno nije bio dobar... Sad je Dotrajali IMT 577 zamijenio sa TD 7506 u slicnom stanju i zao mu je sto je to napravio...
Eto nisu moja iskustva, no slusam sto ljudi ovdje pricaju koji su radili i s jednim i s drugim i to vama prenosim.
Takodjer se zna za koji "klub ja navijam" no nekome nametati da je nesto drugo puno nolje (najbolje) nije u redu i to sam i sam uvidio...
Nadalje, ponasanje na forumu jednog novog korisnika niti po mojem vidjenju nije OK, pogotovo sto pise sve i svasta, a niti jedne slike, NICEGA... Takodjer nije u redu druge zvati seratorima i slicnim nadimcima, jer se opet spustamo na razinu spiljskog covijeka i bacamo kamanje jedni na druge...
Kako je jedan pametan covijek napisao: Svadjanje preko interneta je kao trcanje na paraolimpijadi. Cak i ako pobijedis, i dalje si retardiran...
Bez uvrede ikome