Opcenito o imt je malo utihnulo..pa da ozivimo malo...sa problemom!
Sto se sve moze pronaci kada se mijenjaju filteri to je prica za sebe.Ocito je potreban micro filter odmah pri ulijevanju goriva u rezervoar.
Uglavnom..traktor mi se zagusio (doslovno) i na filterima oko pola cm masti,crnila i inih dijelova "cistog eurodiesela- ulja obojenog plavom bojom".
Promijenio sam filtere,ocistio micro-filter na roto-pumpi za gorivo,ocistio crijeva...rezervoar nisam..
Ponasanje traktora je slijedece. Preko anlasera ne moze upaliti..cak niti ne baca dim na auspuh. Kod povlacenja drugim traktorom upali nakon 5,7 ili 10m. Tada radi..ali kada treba imati snage npr.povuci nesto ili se popeti u brijeg 10%-tni u najbrzoj brzini ne moze postici max.br.okretaja..ostaje na 2/3. 15% brijeg ne moze savladati u toj brzini,vec brzina manje (druga..radi se o imt 558)...sto je glupost jer ide u taj brijeg sa bilo kojim prikljuckom,a da ne gubi br.okretaja u normalnim okolnostima. Dakle,traktor gubi snagu pod opterecenjem i kada se ugasi dizne ili pumpa (ne znam strucne izraze pa molim savjet i ispravak) imaju zraka...
Sve je vise puta ozracivano..ali uvijek kada se ugasi nemoguce ga je upaliti anlaserom.
Ociscena su crijeva-neka su stavljena i nova..ac-pumpa je radila cca 60 sati otkada je kupljena..najvise 100 ako sam zaboravio brojati
...ali uzmimo i neka bude 100.
Traktor je radio u dva navrata vise od 2h..sa kretanjem i opterecenjem koje moze podnesti..
Ne znam da li je to dovoljno vremena da "izbaca" zrak koji je eventualno ostao u sustavu dovoda goriva...
Dakle..sto je problem? Sto jos cistiti,osim rezervoara? Gdje jos moze biti smeca?
Prije zastopavanja traktor je radio sasvim normalno.
Da li moze biti problem nesto drugo osim zastopavanja i da se motor tako ponasa??
Bila je slicna tema o tome - bio je zetor u pitanju..no prije dosta vremena..citao sam to..ali se neki detalji razlikuju ili se meni cini da se razlikuju.
Molim mehanicare i muhanicara
za pomoc...jer ne znam vise sto prociscavati i "glancati" da gorivo dode u punu funkciju.
Situacija je hitna jer je potrebno zavrsiti sjetvu,pa vas molim ako imate i par minuta ..heeeelp ...
...cijenim vase vrijeme...pa ako ga imate molim pomoc.
Puno hvala.