Kada za ugasic i kad ga ides paliti ako vergla skroz jednako i ako nebaca nikakvi dim ima zraka negdije, vjerovatno vuce, bar je tako na mom imt 540 kad povuce zrak samo vergla skroz jednako al nema dima ni mrvice
Dima uopce nema. Anlaser radi cijelo vrijeme jednako..nema promjene brzine. Provjerio sam dodatno crijeva i zamijenio i zadnje koje nije bilo novo.
Hvala za savjet.
Meni to izgleda ko da nisi dobro namjestio gumene brtve na filterima pa povlači zrak i stvara probleme.
Provjeriti cu ponovo. Mislim da sam detektirao problem i da sam zeznuo nesto drugo. Dalje u tekstu cu opisati sve. Ovo cu svakako napraviti jos jednom. Hvala
ili probaj opet zamijenit filtere,jel sam ja imo slucaj da su bili novi i da jedan nije valjo,zamijenio i od onda bez problema radilo...
Filteri su ok..osim ako jos nije povukao iz rezervoara..no gorivo je za sada cisto. Ne znam prepoznati da li je dobar ili ne filter..ali svakako imam na umu i ovo. Hvala.
@ Mister no, prodaj to. S tim traktorom stalno neki problemi od kad ja pamtim ........
Problem kaj neče upaliti odmah nakon gašenja je u tome kaj nisi dobro sastavil ventil (ili si pogubil neke djelove) kad si situ u Boš pumpi čistil.
Pitaj onoga dečka kaj je pri Šporcu delal da ti pomogne
Nemoj kuditi moju zvijer
Nije problem u traktoru vec u priucenom majstoru (ovo bi trebalo stajati u prezentu jer ce se majstor-vlasnik i dalje educirati u popravku traktora
). Inace traktor je ok..imam jos neke planove za njega u vezi sredivanja jer je i sentimentalna vrijednost..no to bumo v 4 oka jer me zanima sto mislis...
Problem je bio i zadnji puta u tom micro-filteru...dok sada su bili svi zastopani...previse imam povjerenjau EURO-diesel ...
Zanimljivo je da sam zadnji puta to poslozio sam i sve je bilo ok..cak mi nije niti prijatelj pomagao (decko koga spominjes..bio je sa mnom kod tebe).
Dobro ste detektirali glavni problem..ti i kolega @lisnik...zeznuo sam ventil..onaj mali valjcic je vjerojatno ostao u nekom krivom polozaju. (vodoravnom??). Samo ne znam kako sam zadnji puta uspio iz prve !!! pogoditi i umetnuti ga na mjesto.
Dalje cu opisati u tekstu jer je @lisnik stavio sliku,pa cu opisati sve. Vjerujem da ce pomoci i drugima.
Hvala ti za pomoc...ako ne prije u Gudovcu te ceka piva
Ako normalno radi a nece da primi gas nesto si zaj.... na transfer ventilu.Taj dio gdje bude sito na PVP.
Redoslijed izgleda ovako.Bitno je da valjcic unutra lako hoda.
Da..jesam zaje..zeznuo
sam...
Nisam siguran,ali redoslijed prilikom slaganja nisam provjerio. Nisam ga niti znao. Slican problem sam imao prije 3 god..sa micro-filterom. Sada su zastopani svi bili. Slike starih filtera cu naknadno staviti.
Na slici..valjcic..drugi dio gledano sa lijeve strane je vjerojatno ostao u vodoravnom polozaju..odnosno nije usao u 5.dio (gledano slijeva). Ne znam da li je to moguce..ali tako pretpostavljam.
Opisati cu sto sam napravio,pa mi potvrdite ti i @muha da li je ok...(mogu i drugi ako prate ovu temu,no referiram se na njih jer smo zapoceli temu)
Pumpu nisam skidao..niti ovaj dio gdje je micro-filter.Dakle sve sam sastavljao "odozgo"..doslovno pogadajuci umetnuni valjcic u ovaj 5.dio.
1.dio..opruga je bila u kucistu(odozgo mi se cinila kako spiralna opruga,no ocito sam krivo vidio)....to nisam dirao..nakon toga sam slozio valjcic i umetnuo ga u 5.dio.Isprobao sam da li opruga ispod pruza otpor i da li valjcic "klizi" po unutarnjem dijelu 5.dijela sa slike. Sve radi..dakle valjcic kada se pritisne se vraca malo gore.
U to sam umetnuo 3.dio - najmanju oprugu..na valjcic odozgo.
4 dio je nekakva gumica ili nesto slicno..drzi se za 5.dio kod mene,ali je dosta pohabana...pa me zanima da li i to moram promijeniti..(pokusati cu to kupiti danas negdje).
Nakon toga sam stavio 6.dio - micro-filter (samo jedna strana moze "nasjesti") i ubacio 7.dio (isto moze samo jedna strana "sjesti" ispravno).
8.dio - najveca opruga ...se stavi unutar toga i onda ide 10.dio (velika matica ili saraf sa bakrenom podloskom koja je 9.dio)
Da li je ovako kako sam opisao ok? Pratio sam tvoju sliku i slagao po njoj...
Muci me jedino taj nastavak-gumica 4.dio (gledano slijeva). Koliko je vazna? Jer moram rastavljati ponovo...
Ispricavam se sto sam opisivao na ovaj nacin...po dijelovima. Strucne ili prirucne nazive ne znam,no vjerujem da cete se znati snaci u opisu.
kolega @lisnik..nesto si dalje..ali svakako ti puno hvala za pomoc. Ako prodes kada ovuda ceka te isti tretman kao i ostale pomagace u Gudovcu
Traktor jos nije u pogonu zbog jedne trivijalnosti majstora za crijeva...naime..donio sam crijevo na promjenu koje provodi gorivo iz jednog filtera u drugi..i dosao po njega ...a majstor je zaboravio vratiti onaj suplji ili propusni saraf kojim se pricvrscuje crijevo na filter.
I tako sam sav sretan dosao kuci...ali je sreca kratko trajala...
Danas ponovo u grad po saraf ...grrrrrr
Svaka skola ima svoju cijenu....
Inace decki svaka pohvala za azurnost i kolegijalnost.Nadam se da cu se moci oduziti.