• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
To se isto događalo kod brušenja kod majstora (ne bi ga htel reklamirati) kolegi na Štajeru pukle dvije brušene kad je dal brusiti u okolici Sesveta radilica ni je pukla a ti kažeš 50 radilica puklo :icon_scratch:

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Mislim da je htel reci da ima 50 traktora u njegovoj okolici, ne da je puklo 50 radilica

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Nisam reko da ib je puklo 50 nego da u selu ima oko 50 takvih traktora a u okolici jako puno mozda i oko 1000 a ja znam oko 10 kojima je pukla radilica nakon brusenja sto i nije puno!!!

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pa i 10 je jako puno (Gajtan počel sam hvaliti IMT :(clap):) znal sam dosta majstora večine nema ali nisam čul da je nekome od njih nakon generalke na IMT-jcu pukla radilica zacvikati znala ali se pripasala i radila (ležajevi su bili za obradu a ne ko danas po specijalama ) .

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
"Lezajevi za obradu"
A kako bi ostecenu radilicu doveo u red ako ju nebrusis zato i postoje specijale:icon_pray:

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
ležajevi se ručno tuširali, nije bilo strojeva ko danas odnesi prebrusi plati

bobe

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
312
Takozvani sirovi ležajevi. Radilica se se samo obrusi tek toliko da nije ovalna a zatim se ležajevi obrađuju po dimenziji radilice. Takvi su kod mene na 533.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Da ceki ni je bilo strojeva ručno se brusilo a zadnja obrada sa kožnim lačnjakom (kaišem) tad su majstori sa ponosom nosili titulu majstor !!!!

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ma te radilice se skoro nikad ne poderu. Evo i sad kad sam na svojem delal generalku majstor je izmeril radilicu i veli kupi samo ležajeve standardne i vozi. Nije imal kaj dirati po radilici.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
To su i bili majstori, ovo danas su monteri i to opcenito. Najlakše je samo prišarafiti novi sklop ili dio.

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Niste u pravu s ležajevima radilice . Imt su imali 3 specijale a tek onda su išli sirovi ležajevi još 3-4 specijale .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kec ja govorim o 70-tim godinama ponekad se ležajevi podmetali limovima a naročito su se čuvale limenke od ulja (ni je bilo karnistera ) mislim da smo u pravu specijale se pojavile 80-tih .

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ako govorimo o lezajevima na radilici(leteci,stojeci i aksijalni)bez uvrede ali ovo sa podmetanjem limova je glupost:icon_pray:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Takva glupost na 533 je znala deset godina tjerat vršilicu naravno iz današnje perspektive se slažem .

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Na mom. 542 otisla vodena pumpa....zvao u Traktor centar imaju po 295kn neke Vinprom s garancijom 2 god....
Pa me zanima kakva su iskustva s istom ili mozda preporucujete drugo,bolje....
Takodjer me zanima realna cijena rada majstora za zamjenit?
Unaprijed zahvalan!

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Deda je kupil neku za 300 i nekaj...a sad bumo vidli kak bu dugo išla dok sam ja kupil za 200 i nekaj sitno

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
To su solidne pumpe ja sam ih na nekoliko traktora stavio.
U pravilu ti majistor netreba sam ju zamjenis.
Izmjena nekosta vise od 100kn.(bar kod nas)

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Al ti uzme živce...pola prednjeg kraja mora dole s traktora dok je to kod 533/39 jednostavnije

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja sam kupil tu Vinpromovu prije mjesec dana i odradila je nekih 20-30 sati.. Mislim da sam ju platil 230 kn tu kod nas u trgovini..
A nije ju problem zamjeniti (pricam o 539), hauba dolje, kiler dolje, ventilator dolje, u mom slucaju glava kompresora dolje i potom pumpa dolje.. Obrnutim redosljedom sastavljati..
Od svega toga meni je najgore sastrugavati stare dihtunge i diht masu sa poklopca pumpe i sa onog malog koljena gore.. Skalpel u ruke i udri..

Na vrh