@Bubu... Meni nemoj pricati o IMT-u jer vidim da ti mijesas neke pojmove...
Rakovicini motori koji se ugradjuju u traktore su svi po PERKINS licenci, tako da je na neki nacin na svakom IMT-u perkins motor. JD i VAMO serije ne ubrajam tu...
5136 je traktor sa rakovica motorom od ~130ks. Ima u opciji mjenjac 10+2 djelimicno sinhroniziran, 12+2 djelimicno sinhroniziran s puznim brzinama i 10+2 potpuno sinhroniziran. na svim 5136 imas dvije rucke mjenjaca izmedju nogu, jer je to u principu mjenjac sa 577, samo se puno brze vrti, tako da se rastereti malo. ne znam jesi li kad s mijesta pokusao na 51xx usaltati u 1. brzinu... runi gore od rusa, bas zato jer se mjenjac brzo vrti. kad ga jednom usaltas, vise nema problema, samo saltas i bez da se cuje zvuk.
5135 je traktor koji ima original perkins motor od 138ks i mjenjac sa 4 stupnja prijenosa, te prekidacem za polovljenje brzina, te ima mehanicki reverzer. dakle 8+8 mjenjac koji je potpuno sinhroniziran. Ne znam je li reverzer sinhroniziran, ali vjerovatno je. Rucka mjenjaca je s desne strane. reverzer ne znam gdje se nalazi, glavno da ga ima
takodjer koliko se sjecam sa sajma da ima drugaciji prednji most nego ostali traktori te serije. To sto ti to ne ubrajas u razlike, tvoja stvar...
Sto se tice usisa zraka, svi noviji 51xx traktori imaju usis u haubi, a ne onu rugobu na sred haube. prolistaj novi prospekt pa ces vidjeti. Takodjer ih bojaju u crno, jer valjda se previse ulje vidi na sivoj
a i lijepse izgleda u crnoj...
Uglavnom, sto se tice izjave da su Rakovica motori po kvaliteti jednaki perkinsu, lijepo sam se nasmijao, jer iz prve ruke znam da nije tako. Bez obzira na smajlic poslije, to se jednostavno ne moze napisati
za gume ne znam, znam samo da je prije dvije godine u Novom sadu bio 5135 izlozen i da je imao vece tockove nego 5136 koji je bio 5m dalje parkiran. izmedju ta dva traktora je stajao 5210...
Ne znam jeste li upoznati s novom linijom IMT traktora. 5135 se sad zove 2140, jer je blize 140Ks, nego 135. 2 ispred je valjda po uzoru na nou 2xxx seriju...
Obrisan neispravan link.
Takodjer je 5210 preimenovan u 2210, no ne znam zasto, jer je to jedan te isti traktor. Cak je na izlozbenom primjerku 5210 skinuta naljepnica i preljepljena 2210... Sigurno se sad okrecu svi na 2xxx seriju... jos malo pa cemo kupovati 239 :scratch
Uglavnom 5135 je vrijedan nadoplate u usporedbi sa 5136, no u danasnje vrijeme su ti traktori preskupi postali, pogotovo na vremensko doba u kojem su ostali ('80-e)...