Č
Čugi
Guest
He, he, a šta ću, trudim se, sve za bolju informisanost nas poljoprivrednika! I za neostvarene snove! :mrgreen:
Dokaz da Rakovicin motor moze da dosta izdrzi!Bobo kaže:I samo da kazem da 539 radi puno, puno vise od 5000 sati... moj ima oko 10 000 i jos uvijek s njim u sumu idem i mogu orati. Problem mu je uzbrdo/nizbrdo, jer onda ulje curi na odusak iz glave, ali po ravnom nema problema nikakvih...
Prvi put cujem i drago mi je da se tako nesto dogodilo!Bobo kaže:Bar bi ti trebao znati da je perkins kupio neki udio u rakovici i da se sad u srbiji rade fine obrade radilice od iskovanih koje dolaze iz engleske. U engleskoj je fina obrada preskupa, dok je ovdje kovanje problem...
Mata imt 540 kaže:hvala . evo još jednog pitanja dali znate kako ide prijenosni omjer kod imt 540 u mjenjaču
Bobo kaže:Mata imt 540 kaže:hvala . evo još jednog pitanja dali znate kako ide prijenosni omjer kod imt 540 u mjenjaču
Evo, iskopao sam nesto u vezi s ovime 8)
Omjer u planetarnom reduktoru mjenjaca je 4:1
Omjer konusno-tanjurastog para je 6.167:1
Omjer motora i prikljucnog vratila je 3.67:1
Mislim da bi netko tko ima vise soli u glavi od mene mogao uz pomoc ovih podataka i podataka max brzina u odredjenom stupnju prijenosa izracunati i omjer svih stupnjeva prijenosa...
Ali cemu sve to,lako je to izracunati,nego reduktor,jel 4 ili 3,predpostavimo da je treca brzina direktna,a opet treca spora je sporija od prve,to znaci daje prva oko 3 ili 4 puta(zavisi od reduktora) sporija od trece,Druga je tu negdje.Sada da nadjem link gdje si silovao IMT,tamo bi se moglo procitat pri koliko obrtajau kojem stupnje je brzina traktoraBobo kaže:Ok, primjetio si da se ipak radi o meni
Sad uzmi neku formulu i racunaj, a ja ako nelatim na omjere, staviti cu ih ovdje
Čugi kaže:[quote="x-man":ebf49]jel ima netko IMT 565 DV,treba mi sklopni crtez od prednje vuce,osli su mi semeninzi pa ih trebam zamjeniti,hvala
Ma nema problema, tu smo da se pomažemo, evo ti sve pa traži!x-man kaže:jel bi mi mogao poslati brojeve semeninga (npr. br.11 semening 90 58 13),lezajeva i ostalih dijelova (npr. 1-kuciste,2-osovina itd),hvala