@ROKI: Carlo peshi je ogroman i vrlo vrlo tezak stroj... ako ga je 533 trpio, svaka mu cast... To samo pokazuje izdrzljivost malih IMT traktora
Utovarivac sam i mislio da se sarafi na ona 4 sarafa ispod zvona, ali mi se svidja princip koji tvoj ujak ima, da ide i do zadnjih poluosovina.
ne mislim na to da ce puci ako si sivonja, nego kad u pocetku krenes raditi s takvim utovarivacem na malom traktoru mozes se preracunati, pa uhvatiti previse stajnjaka, a svi znamo kako je gadno kad previse "zagrizes"... Dakle, mislio sam na to kad se zadnji kraj krene dizati, a ti imas jos 300kg iza, da to sprijeci... mislim da bi mu to moglo stvarati probleme posto nemas hvatista na diferencijalu, nego samo na zvonu. No opet, ako ga tanjurace ne raskinu, nece ni utovarivac...
Cini se da sam bio u krivu...
@paor: Kako je taj tvoj kolega iskombinirao da ima i klip za kipanje korpa... Neki dupli razvodnik ima, koji radi preko ulja iz mjenjaca ili neki preklopnik, pa salta izmedju komandi i sve radi preko kipanja. Ovo zadnje je moguce za izvesti, ali je uzasno sporo raditi s takvim sistemom.
ja sam prije vec pisao kako bih ja to rijesio preko duplog razvodnika i ulja bilo iz mjenjaca ili preko pumpe na kardanu...
Cim stignes, poslikaj to...